Cine este femeia pe care Nicolae Ceaușescu ar fi iubit-o în secret

Despre amanții Elenei Ceaușescu s-a tot vorbit, însă cât de fidel i-a fost dictatorul nevestei sale? Cine este femeia pe care Nicolae Ceaușescu o iubea în taină și ce plan diabolic a pus la cale „savanta de renume mondial” pentru a-și pedepsi soțul, notează alienforumorg.

Erau întâia familie e României, un exemplu pentru întreaga populație, însă, în spatele ușilor închise, realitatea era cu totul alta. Încă din anii comunismului se vorbea despre escapadele amoroase extraconjugale ale Elenei Ceaușescu.

Se pare că nici dictatorul nu era un soț exemplar. Cu toate astea, nu putem vorbi despre femeile lui Nicolae Ceaușescu, ci doar despre una pe care se pare că a iubit-o în secret.

Însă privirile admirative ale bărbatului care nu rămânea indiferent când vedea o femeie frumoasă nu treceau neobservate și netaxate de soția sa. Dictatorul ar fi fost fermecat de o tânără superbă, ce a ajuns una dintre cele mai cunoscute artiste de la noi din țară.

Om simplu, născut și crescut la țară, Nicolae Ceaușescu avea o slăbiciune pentru cântărețele de muzică populară. Femeia pentru care Nicolae Ceaușescu ar fi dezvoltat o pasiune secretă ar fi chiar Matilda Pascal Cojocărița, o artistă renumită a zilelor noastre. Artista avea doar 21 de ani când, în 1979, a câștigat echivalentul unui titlu „Miss România” de astăzi, construindu-și apoi o carieră în muzică.

Elena Ceaușescu nu era fidelă, dar era foarte geloasă și răzbu.nătoare. Probabil îi era greu să își audă soțul lăudând o altă femeie, mai ales una mai tânără și mai frumoasă decât ea. Se pare că dictatorul spunea despre Matilda Pascal că ar fi fost o „comoară națională cu voce de privighetoare”.

Dându-și seama de simpatia soțului ei pentru ea, Elena Ceaușescu a fost făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca aceasta să nu participe la petrecerile pe care le organizau.

„Acesta a fost motivul pentru care nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat ulterior în presa centrală un apropiat al artistei.

Probabil nu vom afla niciodată dacă între marea artistă și Nicolae Ceaușescu a fost ceva mai mult decât o admirație din partea bărbatului, în condițiile în care aceasta nu dorește să vorbească despre acea perioadă din viața sa, mai notează sursa citată.

De altfel, in presa, a aparut recent o informatie conform careia, in anii comunismului, ea ar fi fost apreciata de fostul dictator, Nicolae Ceausescu, dar  si… renegata de sotia lui, Elena, informează stirilekanald.ro.

„Ceausescu spunea mereu despre Matilda ca este o „comoara nationala cu voce de privighetoare” si ca trebuie ajutata. De fata cu Elena nu facea nici un fel de comentariu, pentru ca era foarte geloasa.

De fapt, sotia dictatorului stia ca Ceausescu o simpatiza pe artista. De aceea nu a fost de acord ca Matilda sa fie prezenta la vreo petrecere de-a lor. Stiu ca la un moment dat, Ceausescu s-a intalnit cu Matilda la postul national si i-a sarutat mana.

Elena a facut crize de gelozie zile intregi. Incepuse sa simta ura pentru Cojocarita”, a declarat un apropiat al cantaretei in presa.

Cantareata insa este de cu totul alta parere. Nu neaga ca ar fi avut vreo legatura cu fostul presedinte, dar  merge pe ideea ca el o admira doar din punct de vedere profesional.

“Nu este adevarat! Nu se punea problema sa fi facut  Nicolae Ceausescu vreun gest in public.

Lui ii placea muzica, stia toate versurile melodiilor si le canta odata cu mine la evenimentele la care eram invitata. Sincer, imi era mai mult teama sa nu gresesc vreo strofa, caci el era un cunoscator si atunci ar fi fost foarte grav ca artist. Te-ai fi discreditat sau poate nu ai mai fi putut urca pe scena niciodata. In privinta Elenei Ceausescu, cred ca am fost si in gratiile ei.

Probabil, avea rautatile sale, dar nu si le-a manisfestat niciodata fata de mine. Statea mereu in primul rand, langa presedinte si ingana si ea cateva cuvinte din piese. Atat! In rest, era foarte civilizata. El, probabil, mi-o fi facut un compliment, dar profesional”, a declarat Matilda Pascal Cojocarita pentru stirilekanald.ro.

 

Matilda, in tinerete Marea interpreta mai sustine insa ca nici nu o interesa vreun compliment la vremea respectiva, intrucat nici nu baga de seama ca i le face cineva, atat era stresata inainte de spectacol.

“Am cantat la multe receptii private si era foarte dificil! Trei zile stateam in carantina, undeva izolata! Veneau oameni de la partid si imi luau analizele, ma cautau in gura, ca nu cumva sa am Doamne fereste, vreo problema medicala. Nu aveam voie sa fiu racita sau sa am boli infectioase de alt gen, fiindca se presupunea ca le transmit Ceausestilor! Era o strictete incredibila in privinta sanatatii.

Asa erau vremurile…toti artistii care eram invitati la cantari am trecut prin asta. Insa, daca te placeau, era foarte bine, erai apreciat”, a conchis artista.