Cine sunt ”TOCILARII” care vor conduce cele mai mari orașe ale României

Nicusor Dan, cu un doctorat in matematica la Paris, Clotilde Armand, cu un master la MIT, poate cea mai buna universitate tehnica din lume, Dominic Fritz, noul primar al Timisoarei, cu un master in stiinte politice la Universitatea din York, alaturi de Allen Coliban, noul primar al Brasovului, sau Radu Mihaiu, noul primar al Sectorului 2, ambii cu cariere de succes in IT sunt poate numele cele mai sonore pe care ultimele alegeri locale le-au adus in fruntea administrațiilor locale, scrie Ziare.com.

Speranta ca acesti oameni vor aduce o schimbare in bine in administratiile pe care le vor conduce este poate naturala, cel putin in randul sustinatorilor acestora. Asa cum subliniaza mai multi comentatori politici, a avea un CV bun la capitolul studii nu este o garantie a succesului in noile functii, informează comisarul.ro.

Nicusor Dan a ajuns in Bucuresti la varsta de 18 ani atunci cand a inceput cursurile Facultatii de Matematica a Universitatii Bucuresti, asta dupa ce, in timpul liceului, a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica in anii 1987 si 1988, cu punctaj maxim.

In 1992, acesta a plecat in Franta pentru a-si continua studiile la Ecole Normale Superieure, una dintre cele mai prestigioase grandes ecoles frantuzesti, apoi a urmat cursurile de master la Universitatea Paris XI si si-a prezentat teza de doctorat in matematica la Universitatea Paris-XIII.

Clotilde Armand a studiat in 1993-1996 la Ecole Centrale de Paris, obtinand diploma de inginer. In perioada 1995-1997, a urmat studii postuniversitare la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, Massachusetts (SUA), unde a obtinut un dublu titlu de Master of Science in specialitatile „Ocean Engineering” si „Technology and Policy”, avand si functia de asistent la cursul „Engineering Systems Analysis”.

Dominic Fritz a studiat stiinte politice si administrative, ca bursier al Fundatiei Academice Nationale Germane, la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franta) si la Universitatea din York (Anglia), unde a urmat programul de masterat in studii de post conflict. Lucrarea de licenta a fost despre politicile sociale din Romania, pe cand lucrarea de masterat s-a axat pe capacitatea administratiei publice in tari iesite din razboi.

Radu Mihaiu, noul primar al Sectorului 2 al Capitalei, a absolvit Colegiul National „Sfantul Sava” din Capitala si Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti. A participat la cursurile unei universitati din Marea Britanie, dar nu a obtinut diploma finala. Acesta a activat in sectorul privat, in domeniul IT si conduce o firma care dezvolta aplicatii digitale. In plus, a pus bazele unui ONG, Reality Check, unde s-a ocupat de digitalizarea serviciilor sociale.

Allen Coliban, noul primar al orasului Brasov, a absolvit Facultatea de Management din cadrul Universitatii Transilvania, din Brasov, dar si Facultatea de Automatica si Calculatoare la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Acesta are o experienta de 10 ani in industria IT, opt ani in consultanta de business si fonduri europene, sase ani in dezvoltare organizationala si managementul performantei. La varsta de 20 de ani avea propria firma de software si clienti internationali.

Publicitate