Ciolacu, ironizat: ”Să nu uităm ca acest prim-ministru nu are un minister al sportului. Atât de important este sportul pentru acest domn”

Mai mulți politicieni, inclusiv premierul Marcel Ciolacu, au încercat să câștige puncte electorale prin asocierea cu victoria echipei naționale de fotbal a României împotriva Ucrainei.

Însă internauții i-au criticat dur, invocând lipsa de credibilitate a liderilor și percepția că nu au legături autentice cu sportul.

Debutul Naționalei de fotbal a României la Euro 2024 a atras atenția clasei politice. Marcel Ciolacu a fost cel mai vizibil politician, fiind prezent la Munchen pentru meci. El a fost fotografiat atât la terasă, cât și în tribună.

Antena 3 CNN l-a prezentat ca pe „al 12-lea jucător”, sugerând că ar fi avut un rol în victoria echipei, iar alte televiziuni l-au menționat în mai multe jurnale de știri.

În mediul online, politicienii au fost criticați de internauți. În afară de susținătorii fideli, mulți utilizatori de Facebook l-au atacat pe Ciolacu. Un comentariu sugestiv spunea: „Să nu uităm că acest prim-ministru nu are un ministru/minister al sportului. Atât de important este sportul pentru acest domn. Dar când e de lipit imaginea pe munca altora…”.

Internauții au amintit și problemele de infrastructură și socio-economice, exprimându-și nemulțumirea față de politicieni.

Președintele Klaus Iohannis, cunoscut pentru reținerea sa în declarații, a fost și el ironizat pe rețelele sociale după ce a comentat meciul România-Ucraina. Mulți au observat că a ieșit din tăcerea sa obișnuită doar pentru a vorbi despre fotbal.

 

Specialiștii explică reacțiile negative prin faptul că politicienii nu sunt percepuți ca autentici susținători ai sportului și că românii se confruntă cu probleme serioase, cum ar fi lipsa infrastructurii sportive și dificultățile economice. În aceste condiții, încercarea liderilor de a se asocia cu succesul Naționalei a avut un efect contrar, generând critici și ironii din partea publicului.

Publicitate