Ciolacu vorbește despre foști miniștri care ar putea fi cercetați pentru omor din culpă!

Premierul României, Marcel Ciolacu, a adus în atenția publicului, într-o intervenție vineri la România TV, necesitatea unei investigații privind rata de mortalitate ridicată înregistrată în pandemie în țară.

În contextul dosarului de anchetă referitor la achiziția de vaccinuri, în care sunt cercetați fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, Ciolacu a subliniat că organele de anchetă ar trebui să se concentreze în primul rând asupra cauzelor acestei situații.

Premierul a menționat că este esențial să se investigheze de ce România a înregistrat cea mai ridicată rată a mortalității la nivel mondial în timpul pandemiei. Ciolacu a subliniat că, în calitate de lider politic, este datoria lor să dezvăluie adevărul, indiferent de opiniile sau preferințele politice ale celor implicați.

„Nu am comentat niciodată o decizie a unui magistrat, nu am comentat niciodată o decizie a CCR. Dacă dorim să avem un stat de drept și să respectăm anumite reguli, în toate țările democratice se respectă aceste reguli”, a declarat premierul.

Ciolacu a criticat modul în care s-au luat deciziile în perioada pandemiei, aducând în discuție aspecte precum restricțiile, furturile și incapacitatea guvernamentală. El a menționat existența unui raport al Curții de Conturi referitor la achiziționarea de măști la prețuri exorbitante și a afirmat că este necesar să se afle adevărul, indiferent de cine este afectat.

„Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să plece de mult din spațiul public, chiar dacă au furat, chiar dacă nu au furat. Am avut o mortalitate pe primul loc în lume în pandemie, de acel lucru nu mai vorbește nimeni, acolo ar fi trebuit în primul rând cercetat ce s-a întâmplat”, a subliniat premierul, adăugând că atitudinea actuală a celor implicați în dosar este ridicolă și politicizată.

Publicitate