Ciucă, președintele PNL: procesele penale ale lui Chirica si Alexe nu afecteaza imaginea partidului!

În cadrul unei întâlniri cu ziariștii ieșeni, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a abordat subiecte legate de echilibru, rațiune și politica din România, informează ziaruldeiasi.ro.

În contextul evenimentului din Piața Unirii, programat pentru 24 ianuarie, Ciucă a subliniat importanța recunoștinței și a cinstirii Zilei Unirii, respingând ideea că prezența sa ar avea scopul de a testa societatea românească.

Publicitate

Întrebat dacă își dorește să devină președintele României, fostul premier al coaliției de guvernare PNL-PSD a răspuns evaziv: „Aici nu este vorba de dorință.”

Nicolae Ciucă a mai spus că problemele penale ale primarului Chirica şi a preşedintelui CJ  Iaşi, Alexe, ajunse în instanţă nu afectează imaginea partidului.

A susținut că candidatura este un obiectiv politic stabilit la nivelul partidului și că, atunci când un partid își propune să câștige, trebuie să triumfe în toate rundele de alegeri.

În contextul traseismului politic și a migrației primarilor între partide, Ciucă a exprimat dezacordul său față de schimbarea destinației politice, subliniind că aceasta aduce prejudicii atât partidelor cât și primarilor.

Cu toate acestea, a adoptat o atitudine mai îngăduitoare față de cei care își fixează destinația către PNL, menționând deschiderea partidului pentru coagularea dreptei în politica românească.

În ceea ce privește proiectul Autostrăzii Unirii, Ciucă a fost confruntat cu întârzierile aparent voite și a argumentat că construcția A8 este la fel de complicată ca Autostrada Pitești-Sibiu, din cauza reliefului montan.

A respins acuzațiile referitoare la fondurile alocate, menționând că există documentația pentru Autostrada Unirii, dar nu a oferit replică atunci când i s-a adus în discuție concurența cu alte proiecte de infrastructură.

Cu toate acestea, liderul PNL a părăsit sala fără a oferi detalii suplimentare cu privire la proiectele de infrastructură și prioritățile partidului în acest sens.

Publicitate