Cluburile FRATELLI și BREEZE, de pe litoral, închise. Gândaci, mizerie și praf descoperite de ANPC

Activitatea a două cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar, anunță, vineri, ANPC.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a continuat, prin structura sa specială – Comandamentul Litoral, activitatea de control în stațiunile de la malul Mării Negre.

Astfel, potrivit acestora, în cursul zilei de 23 iulie comisarii instituției au verificat modul în care prevederile legale, în ceea ce privește drepturile consumatorilor, sunt respectate în stațiunea Mamaia, polul de interes pentru turiști, înainte de intrarea într-un nou weekend aglomerat, notează ctnews.ro.

Au fost controlați cinci operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate trei amenzi, în valoare de 40.000 de lei, și patru avertismente.

„Activitatea a două cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar”, au precizat sursele citate.

Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:

– comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,
– comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,
– comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,
– utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,

– utilizarea bureților de sârmă,
– utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,
– lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.

– schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător
– utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică
– utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai
– prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare

– lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior
– lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit
– existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor

– utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat
– depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment
– utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui
– închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate

– lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil
– comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare
– utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți
– existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.

Publicitate