CNSU a decis! Fără certificat verde la intrarea în supermarketurile din Mall-uri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07 februarie 2022. De asemenea, accesul în supermarketurile din centrele comerciale va fi la liber, însă vor exista zone delimitate, unde se va solicita, pentru acces, certificatul verde COVID.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.02.2022” – notează decizia CNSU

Publicitate

Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 07.02.2022, în contextul epidemiologic actual, pot fi citite > AICI < sau în documentul de mai jos.

Ca noutate, CNSU propune ca accesul în supermarketurile din centrele comerciale să nu mai fie condiționat de certificatul verde, dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, iar deplasarea este asigurată pe o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană.

„Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces.”

Anexa la HCNSU nr 7 - masuri prelungire
Publicitate