COMES S.A. livrează un boiler de abur pentru proiectul de Cogenerare pe biomasă al Nestlé în Spania

Compania nemțeană COMES S.A. va livra un boiler generator de abur în Spania pentru grupul Nestlé, în cadrul unui important proiect de cogenerare pe biomasă. Echipamentul, cu o greutate de 40 de tone, va ajuta la transformarea deșeurilor în resurse, demonstrând angajamentul Nestlé în reducerea amprentei de carbon.

În prezent, industriile mari consumatoare de gaze reușesc să transforme mai mult de 95% din deșeurile generate în resurse utile, iar tehnologia VYNCKE joacă un rol crucial în acest proces. Instalațiile energetice VYNCKE sunt special concepute pentru a produce gaze fierbinți și curate, utilizând combustibili din biomasă.

De câțiva ani, numeroase companii din sectorul agroalimentar colaborează cu astfel de centrale energetice.

În 2023, unul dintre cei mai mari producători de alimente și băuturi din Germania a investit într-o centrală termică de cogenerare pe biomasă echipată cu tehnologie furnizată de COMES S.A. Recent, COMES S.A. a anunțat livrarea unui boiler generator de abur către fabrica de cafea solubilă a Nestlé din Spania.

Boilerul de abur, având o greutate totală de 40 de tone, include un fascicul tubular interior de 20 de tone. Echipamentul este compus din partea de convecție JNO și camera de întoarcere, măsurând 4.000 mm înălțime și 9.000 mm lungime. Transportul acestui utilaj se va realiza rutier în condiții speciale.

Publicitate