Comisarii ANPC s-au îngrozit când au văzut cum era ținută marfa la un Târg de Crăciun

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au desfășurat o acțiune de control sâmbătă la Târgul de Crăciun organizat în Pavilionul Expozițional din Constanța, descoperind nereguli alarmante în privința depozitării produselor alimentare.

Potrivit informațiilor furnizate de News.ro, unele produse alimentare erau depozitate la o temperatură de 17 grade Celsius, ceea ce a determinat retragerea acestora de la vânzare. De asemenea, activitatea unor comercianți a fost oprită temporar.

Acțiunea de control a fost inițiată ca urmare a numeroaselor reclamații primite de la consumatorii constănțeni, care au evidențiat atât aspecte legate de organizarea și funcționarea târgului, cât și de proveniența produselor comercializate. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că mulți comercianți susțin că sunt producători direcți, însă verificările au demonstrat că aceștia nu sunt cei care fabrică produsele pe care le vând.

Printre descoperirile alarmante se numără găsirea unor produse alimentare păstrate la temperatura de 17 grade Celsius, condiție care poate reprezenta un pericol real pentru sănătatea consumatorilor, mai ales în cazul cărnii de porc. Cantități semnificative de astfel de produse au fost retrase de la vânzare pentru a preveni riscurile asociate cu depozitarea necorespunzătoare.

Horia Constantinescu a subliniat că au fost oprite temporar și activități de alimentație publică, urmând ca acestea să poată fi reluate doar după remedierea deficiențelor constatate. A fost stabilit ca exigență ca produsele alimentare să fie păstrate în vitrine cu temperatură controlată, pentru a asigura că variațiile de temperatură din mediul exterior nu afectează calitatea acestora.

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, la Pavilionul Expozițional din Constanța are loc Expotricotex – Târg de Îmbrăcăminte și Încălțăminte, organizat de SC INDGIV SRL Constanța. ANPC a atras atenția și asupra reprezentanților Consiliului Județean, responsabili de Pavilionul Expozițional, cu privire la condițiile inadecvate în care se desfășurau activitățile comerciale.

Publicitate