Complot al aripei conservatoare a Vaticanului pentru a-l forța pe Papa Francisc să demisioneze!

Aripa conservatoare a Vaticanului a conceput un plan în urma căruia stresul acumulat l-ar forța pe Papa Francisc să demisioneze.

Cunoscut sub numele de Cardinalul Bergoglio, Papa Francisc a devenit Suveran Pontif în 2013, după demisia arhiconservatorului Benedict al XVI-lea.

Numirea sa a adus schimbări vizibile în cadrul Bisericii Catolice: Francisc a criticat capitalismul și a avut o atitudine deschisă față de homosexualitate, avort, împărtășania pentru divorțații recăsătoriți și celibatul preoților.

Publicitate

Mișcarea de înlăturare a pontifului în vârstă de 86 de ani cu viziuni liberale și-a început demersurile la doar câteva zile după moartea predecesorului său, Papa Emerit Benedict al XVI-lea, pe 31 decembrie.

Deși Papa Francisc a declarat că va demisiona în cazul în care starea sa de sănătate se va deteriora, acestlucru ar fi fost puțin probabil să se întâmple cât timp Benedict al XVI-lea era în viață, pentru a se evita situația fără precedent a trei papi care să locuiască la Vatican.

La Stampa a relatat că un cardinal a dezvăluit că facțiunea conservatoare este gata să acționeze împotriva Papei Francisc – „comunistul”. Unii opozanți vor exprima critici fățișe la adresa Papei, în timp ce alții vor acționa ”din umbră”.

”Planul este formulat pe mai multe axe și faze, dar va avea un singur obiectiv – să pună pontificatul sub o asemenea presiune încât Francisc să fie nevoit să demisioneze.

Adversarii lui Francisc știu că în acest moment sunt în minoritate, că vor avea nevoie de timp atât pentru a obține un consens, cât și pentru a-l slăbi pe Francisc”, a dezvăluit cardinalul.

El a mai precizat că această campanie se va axa pe ”slăbirea progresivă a Sfântului Părinte, precum și pe opțiunile sale doctrinare, ceea ce va crea o mare nemulțumire care va putea fi folosită împotriva sa”.

Speculațiile în jurul acestui subiect au luat amploare în contextul în care Papa s-a întâlnit luni cu arhiepiscopul Georg Gänswein, fostul secretar al Papei Benedict al XVI-lea și o figură cheie în funeraliile recente ale acestuia. Gänswein a publicat o carte de memorii în care îl prezintă pe Francisc într-o lumină deosebit de nefavorabilă.

Vaticanul nu a oferit niciun detaliu despre conținutul audienței private, ci doar că aceasta a avut loc.

Cardinalul Georg Gänswein, care a fost vreme de 19 ani secretarul personal al Papei Benedict, fiind supranumit ”George Clooney al Sfântului Scaun” prin prisma fizicului său atrăgător, este o figură cheie a facțiunii care s-a coalizat împotriva lui Francisc.

În prezent, odată ce principala sa sarcină a luat sfârșit în urma morții lui Benedict, au apărut întrebări cu privire la ce va decide Francisc în privința lui Gänswein după publicarea cărții acestuia de memorii, ”Nothing But the Truth: My Life Beside Pope Benedict XVI”.

Unii comentatori văd în această carte prima salvă dintr-o nouă eră de atacuri împotriva lui Francisc din partea dreptei conservatoare, care a continuat să se raporteze cu nostalgie la fostul papă.

Decesul lui Benedict și dezvăluirile lui Gänswein au destrămat fațada unei coabitări fericite a celor doi papi.

Gänswein dezvăluie detalii neștiute despre resentimentele care s-au acumulat în ultimii 10 ani, după retragerea fără precedent în șase secole a lui Benedict, în 2013.

Într-una dintre cele mai explozive secțiuni ale cărții, Gänswein spune că a fost ”șocat și a rămas fără cuvinte” atunci când Francisc l-a concediat din slujba sa de șef al Casei Papale, în 2020, în urma unui scandal legat de publicarea unei cărți.

Francisc i-a cerut lui Gänswein să nu mai vină la birou și să se dedice îngrijirii lui Benedict. În esență, Suveranul Pontif l-a lăsat fără principala sarcină a activității sale – de a face ”punte” între pontificate.

Publicând scrisori până acum secrete pe care și le-au trimis cei doi papi și relatând conversații private cu ambii, Gänswein a dezvăluit că Francisc a refuzat chiar și rugămințile lui Benedict.

Teribil de mâhnit, Gänswein a scris că Francisc s-a dovedit nesincer, irațional și sarcastic când i-a decis soarta. Benedict însuși l-a ironizat pe Francisc în această privință.

”Se pare că Papa Francisc nu mai are încredere în mine și te face pe tine însoțitorul meu”, ar fi reacționat Benedict, potrivit lui Gänswein.

Alți membri ai mișcării tradiționaliste sunt cardinalii Raymond Burke, un american, și Gerhard Ludwig Müller, care a fost un aliat apropiat al lui Benedict al XVI-lea.

Aproximativ 100.000 de credincioși s-au adunat în Piața Sfântul Petru pentru funeraliile răposatului papă, la 4 ianuarie, la care au participat numeroase personalități, printre care regele Philippe al Belgiei și regina Sofia a Spaniei.

Francisc nu l-a menționat pe Benedict decât la sfârșit. Numindu-l pe Isus „mirele” bisericii, el a spus: ”Benedict, prieten credincios al mirelui, fie ca bucuria ta să fie deplină când îi auzi vocea, acum și în veci”.

sursa: 3dots.ro

Publicitate