Conducerea Spitalului Județean Neamț cere bani populației pentru a reabilita secția ATI care a ars!

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare a secției de Terapie Intensivă (ATI), afectată de un tragic incendiu produs acum trei ani.

Zece pacienți internați în secția ATI și aflați în stare critică din cauza infecției cu Covid-19 și-au pierdut viața în urma acelui incident, informează Libertatea care citează ziarpiatraneamt.ro.

Publicitate

Într-un comunicat, spitalul a transmis că reabilitarea secției ATI a fost demarată cu sprijinul financiar al Fundației pentru Copii Alex Zamfir, un ONG dedicat, care a luat inițiativa de a strânge fonduri pentru accelerarea procesului de renovare. Însă, pentru a finaliza lucrările, este necesar sprijinul financiar suplimentar din partea comunității.

„Avem o veste importantă și îmbucurătoare! A început reabilitarea secției ATI care, din păcate, a fost afectată de un incendiu în anul 2020. În loc să așteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu și licitații, Fundația pentru Copii Alex Zamfir a luat inițiativa de a strânge fonduri pentru a accelera procesul de reabilitare”, se menționează în comunicat.

Conducerea spitalului a subliniat că orice contribuție, fie ea mare sau mică, va aduce o schimbare pozitivă și va contribui la restabilirea unității vitale. De asemenea, s-a evidențiat faptul că reabilitarea secției ATI nu va avea doar un impact benefic asupra acestei unități, ci și asupra problemei actuale a secției de oncologie, temporar relocată într-un spațiu impropriu.

În prezent, secția ATI funcționează într-un spital modular inaugurat în iulie 2021, de către Asociația Dăruiește Viață, finanțat exclusiv din donații și sponsorizări. Odată cu finalizarea reabilitării secției ATI afectate, secția modulară va fi eliberată și mutată în noua secție reabilitată. Acest lucru va permite relocarea și îmbunătățirea condițiilor secției de oncologie.

Menționăm că, la trei ani de la tragedia din 2020, secția ATI arată la fel ca după incendiu, iar ancheta procurorilor nu a fost încă finalizată. Conform declarațiilor doctorului Felician Dulhai, directorul medical interimar al SJU Piatra Neamț, reconfigurarea secției cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț este în plan, dar încă nu se cunosc datele exacte ale începerii lucrărilor de renovare.

Publicitate