Consilierul lui Orban cere sprijinul armatei și purtarea obligatorie a măștii în București

Invitat la ”Puterea Știrilor”, consilierul premierului pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran, a declarat că, în condițiile în care pandemia explodează iar medicii sunt suprasolicitați, sprijinul militar ar fi oportun în acest moment, pentru că „presiunea din sistemul sanitar este enormă”.

Acesta dă exemplul statului Israel, care „a apelat la armată pentru a face testele Covid și pentru a colecta testele respective”, anunță psnews.ro.

Publicitate

”Dacă Israelul, care este cel mai tare în domeniul sănătății și cercetării în lumea asta, a început să apeleze la sprijin militar, înseamnă că și noi ar trebui să ne gândim, să vedem cum facem să nu ajungem într-o situație extremă.

Deocamdată trebuie să se uite oamenii să vadă ce se întâmplă și în afară, să vadă că au ajuns în situații extrem de grele și țări care sunt cu 50 de ani înaintea noastră în domeniul sănătății. Totuși, și la noi situația este ținută sub control.

Vă dau exemplu Argeșul, care era pe primul loc la infectări. Dar pentru că s-au luat măsuri în interiorul județului, s-a hotărât să se poarte masca inclusiv în instituții publice și în afara clădirilor, acum a  scăzut rata infectărilor, acum fiind o rată destul de mică”, a punctat Guran.

Consilierul lui Orban este de părere că și în Capitală masca ar trebui să devină obligatorie, „mai ales în zonele aglomerate”.

„Cred că ar trebui luate aceste măsuri și în Capitală. S-a demonstrat la nivel mondial că masca obligatorie este un factor care determină un nivel scăzut de infectări.

Probabilitatea este mult scăzută dacă se poartă mască. Știu că sunt supărați cei din HoReCa, știu și eu, că sunt om de afaceri, am avut și eu restaurante, știu ce înseamnă, dar din păcate unde sunt aglomerări acolo intervin și infectările”, a conchis președintele Virgil Guran.

Publicitate