Contracte mega-bănoase, din bani publici, pentru cumătrul lui Arsene

Gheorghe Vlasie sau ”Ginel”, cum îi spun apropiații, cumătrul lui Ionel Arsene- președintele PSD Neamț, reușește să dea lovitură după lovitură pe plan financiar, din bani publici.

Publicitate

Deși Ginel este inculpat pentru evaziune şi spălare de bani în dosarul firmei sale, în ultimii ani, Aqua Parc a primit lucrări de peste 310 milioane de euro de la stat, notează cei de la jurnalul.ro.

Contractele din bani publici curg fără încetare pentru Ginel, iar șeful PSD Neamț nu are nicio problemă în a inspecta lucrările având alături pe cumătrul care le realizează.

Se pare că la nivelul județului Neamț au început să apară probleme serioase din cauza faptului că Aqua Parc a câștigat nenumărate contracte cu statul.

Unele din ele sunt pe fonduri europene, iar capacitatea de lucru a firmei și a subcontractanților nu face față șantierelor pe care trebuie să le deschidă, lucru care le dă bătăi de cap serioase primarilor care sunt puși în situația de a nu-și derula investițiile pe bani europeni.

Deși firma Aqua Parc este cercetată pentru evaziune fiscală și spălare de bani, sursele citate spun că aceasta și-a mărit cifra de afaceri de 84 de ori în ultimii 10 ani.

Aceasta se află, la această dată, în topul achiziţiilor publice din România, după ce a primit numai în luna iunie trei contracte: 13,4 milioane lei de la Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău pe 4 iunie, 95,1 milioane de lei pentru varianta ocolitoare a Galaţiului pe 5 iunie şi 1,2 milioane lei de la Primăria Moineşti, pe 13 iunie.

Până acum, valoarea contractelor primite de Aqua Parc SRL de la stat este de 317 milioane de Euro.

Amintim că Gheorghe Vlasie ”Ginel” este judecat pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani.

Sursele noastre spun că se apropie nori negri atât peste omul de afaceri conectat la bugetul statului, dar și pentru cumătrul Arsene, pentru că există multe lucruri sau aspecte care îi leagă pe cei doi.

Publicitate