Copii cu probleme speciale, abuzați psihic, strânși de testicule și umiliți de un educator

Un educator al unei case de copii din Teleorman umilește copiii cu probleme speciale, cu diverse forme de retard, îi strânge de testicule, îi obligă să descrie acte sexuale și îi abuzează psihic și fizic.

Jurnalistul carmen Dumitrescu, a publicat în exclusivitate e siteul investigatoria.ro un material despre abuzurile incredibile prin caretrec copii dintr-un centru ce aparține DGASPC Teleorman.

Totul a fost clar când un copil a fugit din Centru… Pur și simplu, nu mai suporta umilința la care era supus de unul dintre educatorii Centrului Teritorial pentru Protecția de Tip Familial a Copilului. Și nu e singurul copil care a spus că, și dacă-l omoară cineva, el în centru nu se mai întoarce.

Centrul aparține DGASPC Teleorman și este localizat în Roșiorii de Vede. Unul dintre educatori, Florin Lincan, umilește și abuzează copiii din centru de mai multă vreme și, chiar dacă plângeri pe tema aceasta au mai fost, ele n-au reușit să-i determine pe șefii educatorului să ia măsuri împotriva lui, scuza fiind aceea că „e un educator bun, care reușește să-i țină sub control pe copii„.

Ei bine, copiii au filmat unele scene de umilire și înjosire, iar imaginile arată copii cu retard mintal loviți în cap sau tineri strânși de organele genitale, în timp ce sunt obligați să povestească cu lux de amănunte un act sexual și să descrie organele sexuale ale unei femei.

Cu câteva zile în urmă, un minor aflat în grija Centrului Teritorial pentru Protecția de Tip Familial din subordinea DGASPC Teleorman, a fugit.

Singur, pe ploaie, a mers pe jos până la ieșirea din Teleorman și a avut norocul să întâlnească un șofer binevoitor care să-l ia cu mașina și să-l ducă la loc sigur. Mai exact, la Primăria Văleni de Olt, localitate învecinată cu județul Teleorman.

Secretarul Primăriei Vălenii de Olt, Cătălin Florescu, povestește acum a ajuns copilul la primărie și spune că motivul fugii ar fi fost comportamentul unui educator.

Pentru că și alți copii de la Centrul respectiv spun că educatorul Lincan are un comportament cel puțin discutabil. Unii vorbesc chiar despre faptul că le-ar introduce degetul în rect sau că i-ar abuza verbal și fizic. De altfel, copiii au și filmat momente de acest fel.

Minorul fugit recent din centru nu este singurul care s-a speriat de educator. Unii dintre copii spun că educatorul Lincan ar aduce în centru femei, dar și diverși prieteni, care i-ar speria pe cei mici. Iar genul acesta de comportament se perpetuează de ceva timp.

În cele câteva filmări, în posesia cărora INVESTIGATORIA a intrat, în mod exclusiv, se observă cum educatorul Lincan umilește copii cu retard mintal, lovindu-i peste cap, într-un fel de joacă stranie sau cum același personaj strânge de organele genitale un minor, pe care îl forțează să explice cu amănunte un act sexual, pe care educatorul l-ar practica împreună cu o anumită femeie.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.