Copiii de la o Școală Gimnazială cu profil de înot fac orele de bazin în clasă, printre bănci!

Un medic de la Spitalul de Pediatrie Ploiești, dr. Anca Simionescu, a dezvăluit recent pe Facebook o situație incredibilă în care se află elevii de la Școala Gimnazială cu profil de înot din oraș.

Din cauza închiderii bazinului Vega din motive epidemiologice în 2022, copiii sunt nevoiți să facă orele de înot în propriile clase, printre bănci.

Medicul a relatat o discuție pe care a avut-o cu tatăl unui pacient de doar 12 ani, elev la această școală cu profil de înot. Cu toate că analizele medicale ale băiatului erau în regulă, dr. Anca Simionescu i-a recomandat acestuia să practice un sport, menționându-l pe David Popovici, tânărul înotător român cu performanțe remarcabile.

„În cabinet. Băiat, 12 ani, mic de înălțime însoțit de tată, tot mic de înălțime.

Tatăl: Stiți, e sănătos, analizele lui sunt perfecte, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, investigat la Parhon, nimic de zis…

Eu: Oare un sport, înotul, nu l-ar ajuta? David Popovici…frumos, înalt…

Tatal: Doamna Dr., CS Dinamo… noi locuim în Ploiești… bazinul Vega s-a închis din motive epidemiologice din 2022, la Ana Maria Pop e foarte mare aglomerație, el oricum e elev la școală gimnazială cu profil de inot…

Și fac orele de înot în clasă…

Eu: Cum în clasă???? Poate fac matematică sau limba română….

Tatal și fiul: Simplu, mișcările de înot în bancă, în fața catedrei…

Incredibil.

Ploiești. 14 septembrie 2023.

Copiii de la Școala Gimnazială cu profil de înot fac orele de bazin în clasă”, a scris, pe pagina de Facebook, dr. Anca Simionescu.

Publicitate