Corectarea lucrărilor de Bacalaureat, plătită cu 5 euro!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat recent că profesorii care vor corecta lucrările de la examenul de Bacalaureat vor primi sume mai mari în comparație cu anii anteriori.

„Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de lucrări, ele puteau fi corectate în 2-3 zile dacă se ocupau doar de aceasta, iar retribuția era de aproximativ 1.500 lei brut. Nu este o sumă nesemnificativă, dar nici foarte mare”, a declarat Deca.

În acest an, profesorii vor primi 25 de lei pentru fiecare lucrare corectată și aproximativ 60 de lei pentru o oră de evaluare la probele orale, conform edupedu.ro.

În cadrul unei conferințe de presă, Ligia Deca a abordat și problema numărului de lucrări care trebuie corectate de profesori, având în vedere nemulțumirile acestora legate de timpul limitat. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a subliniat că profesorii au exprimat preocupări cu privire la volumul de lucrări pe fiecare disciplină de examen.

Ministrul Educației a clarificat că numărul de lucrări va fi stabilit în funcție de disciplină și de baremele stabilite printr-un act normativ. „Urmează ca acest act normativ să fie publicat. Calculăm încă impactul bugetar în funcție de volumul de muncă. Vom face publice aceste detalii în curând. Ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut”, a explicat Deca.

Această măsură vine ca un răspuns la necesitatea de a motiva și recompensa corect eforturile profesorilor implicați în evaluarea lucrărilor de Bacalaureat, un proces esențial pentru viitorul educațional al elevilor.

sursa: edupedu.ro

Publicitate