Coronavirusul reuşeşte să păcălească organismul! Cum acţionează proteina Spike

Coronavirusul reuşeşte să păcălească organismul. Proteina Spike, din coronavirus, blochează calea de semnalizare a durerii.

Cercetările au fost efectuate pe şoareci O parte din şoareci au fost injectaţi cu o proteină placebo inactivă, iar restul au primit placebo, anunță mediafax.ro.

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona Health Sciences au noutăţi: studiile efectuate de ei pe şoareci arată că noul coronavirus poate bloca durerea şi masca boala în stadiile incipiente, în timp ce se răspândeşte în tot corpul.

Ei au observat că proteina spike, cea pe care coronavirusul o foloseşte, se ataşează de un receptor şi inversează calea de semnalizare a durerii a neuronilor. În plus, ameliorarea durerii apare în 30 de minute şi poate dura câteva ore, sau chiar zile. Experţii spun că descoperirile ar putea explica de ce aproape jumătate din toţi pacienţii cu COVID-19 nu prezintă simptome.

Medic infecţionist Anamaria Dobrotă: „Când ne doare ceva, sunt anumiţi receptori şi anumite căi prin care neuronii periferici de la nivelul pielii simt aceste modificări, sau de la nivelul organelor, simt aceste modificări şi sunt transmise către creier, iar noi ulterior simţim durerea.

Au descoperit că o anumită proteină din structura virală se leagă de acel receptor şi practic îl blochează. În mod normal, de acel receptor s-ar lega anumite substanţe care sunt produse în organism în momentul în care se întâmplă ceva şi activează acea cale a durerii. În momentul în care acea proteină virală se leagă de receptor, îl blochează.

Blocând acest receptor, probabil că întârzie un pic apariţia simptomelor, sau poate a simptomului pe care majoritatea oamenilor îl acuză cel mai repede, durerea. Orice agent patogen, bacterie, virus, fung are anumite proprietăţi încât să păcălească organismul şi barierele de apărare ale acestuia.”

 

Publicitate