Crezi că votul tău nu contează? Doi primari au câștigat alegerile la un vot diferență!

Primăria comunei Movilita, județul Vrancea, a fost câștigată de liberali la un singur vot diferență, potrivit rezultatelor provizorii comunicate luni de Autoritatea Electorală Permanenta (AEP).

Astfel, primarul in funcție, Corneliu Cristian, candidat din partea PNL Vrancea, și-a adjudecat un nou mandat cu 480 de voturi, în timp ce contracandidatul său, independentul Costel Seciu, a reușit sa strângă 479 de voturi din cele 1.346 de voturi valabil exprimate.

Publicitate

Liberalul Corneliu Cristian este primar al comunei Movilița din anul 2004, în timp ce contracandidatul său, care a candidat ca independent, este secretarul comunei.

La Movilita, o comună cu 3.130 de alegatori cu drept de vot, s-au prezentat la urne 1.438 de votanți, înregistrându-se o prezență de 45,94%.

Edilul din localitatea Cârța, județul Sibiu, a fost decis la o diferență de doar un vot. Lupta dintre Cristian Magheru (PSD) și Daniel Cândulețiu (PNL) a fost una acerbă.

PNL a câștigat primăria Cârța la o diferență de un vot. Numărătoarea voturilor s-a făcut de șase ori, iar câștigător a fost desemnat liberalul Daniel Cândulețiu, acesta având cu un vot mai mult decât candidatul PSD-ului.

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie organizat un al doilea tur de scrutin.

Candidatul PSD Aleodor Sobolu şi candidatul PMP Lucian Ivănescu au obţinut, la alegerile locale de duminică, acelaşi număr de voturi, respectiv 604.

Publicitate