Criminalul Gheorghe Dincă a primit o nouă condamnare, pentru furt de curent!

Judecătoria Caracal a pronunțat o nouă condamnare împotriva lui Gheorghe Dincă, criminalul care ispășește deja o pedeapsă de 30 de ani pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu.

De această dată, Dincă a primit o sentință de un an și șase luni de închisoare pentru furt de curent. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Faptele pentru care Dincă a fost condamnat au fost descoperite în vara anului 2019, după ce polițiștii au efectuat percheziții în gospodăria sa în căutarea de probe în cazul dispariției celor două fete.

În timpul acestor percheziții, procurorii au găsit o instalație improvizată pe care Dincă o folosea pentru a fura curent electric, eludând astfel contorul și neplătind factura corespunzătoare.

Conform acuzării, Dincă a sustras aproximativ 25.197 kilowați-oră de energie electrică, evaluată la suma de 13.198 de lei. Distribuţie Energie Oltenia a constatat că instalația clandestină fusese montată în spatele contorului electric și a stabilit prejudiciul ca fiind în această valoare.

În ciuda demersurilor sale în instanță, unde a negat faptele și a acuzat polițiștii de înscenare, argumentele lui Dincă nu au fost acceptate, iar instanța l-a găsit vinovat de furt și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate.

În urma acestei condamnări, Gheorghe Dincă va trebui să execute această pedeapsă, care se adaugă celor 30 de ani de închisoare deja primiți pentru uciderea celor două fete.

Totodată, instanța l-a obligat să plătească suma de 13.015,50 de lei ca daune către Distribuție Energie Oltenia, iar toată averea sa este sub sechestru în cadrul altui dosar, unde familiilor victimelor li se cere despăgubiri de peste 700.000 de euro.

Decizia Judecătoriei Caracal nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Totuși, în contextul deciziilor recente ale Curții Constituționale și Înaltei Curți de Casație și Justiție privind eliminarea prescripției speciale, există posibilitatea ca Dincă să scape de răspunderea penală în acest dosar în august 2024.

Publicitate