Cu câteva antene satelit montate pe casă, a dat cea mai mare lovitură din istorie caselor de pariuri!

O rețea sofisticată, condusă de un român stabilit în Spania, a reușit să păcălească sistemele de pariere online la nivel mondial, beneficiind de un avans incredibil față de transmisiile live ale evenimentelor sportive.

Bărbatul, împreună cu complicele său bulgar, a orchestrat o schemă ingenioasă, folosind antene de satelit masive și coduri de transmisii obținute de la hackeri iranieni, obținând câștiguri de milioane de euro din competiții desfășurate în Spania, Germania sau America de Sud, inclusiv la Cupa Mondială din Qatar.

Investigațiile au fost declanșate în 2020, când autoritățile au observat pariuri online suspecte pe meciuri de tenis de masă. Inițial, gruparea a început cu un jucător bulgar care locuia în Spania, Yavor Ivanov Andreev, pentru a obține câștiguri sigure. Ulterior, au avansat spre un nivel superior.

Folosind antene satelit imense, montate pe locuința sa din apropierea Madridului, românul, Bogdan Vorovenci, avea acces la transmisiile live cu până la două minute înainte de ceilalți pariori.

Astfel, erau în măsură să prevadă evenimentele ce urmau să aibă loc în timpul partidelor – goluri, cornere sau cartonașe. Informațiile erau apoi transmise complicilor săi pentru plasarea pariurilor.

Un aspect uluitor a fost implicarea unor fotbaliști români din liga a treia în aranjarea meciurilor. Aceștia colaborau cu gruparea pentru a stabili rezultatul final sau anumite intervenții decisive în joc, precum faulturi, penalty-uri sau goluri. Un membru al rețelei se afla pe teren, transmițând informații precise pentru plasarea pariurilor.

Doi membri-cheie din schemă au fost un angajat al unei mari case de pariuri din Spania și un influencer sportiv important, care oferea ponturi pariorilor în schimbul unor sume substanțiale de bani.

Scandalul a atins cote maxime în timpul recentei Cupe Mondiale, unde rețeaua și-a trimis un om în Qatar pentru a manipula pariurile la cel puțin cinci partide importante. Interpolul a emis o alertă, iar industria pariurilor sportive din România a fost sfătuită să raporteze activitățile suspecte ale utilizatorilor.

Pentru a încurca investigațiile, gruparea românului plasa pariurile online folosind identitățile altor persoane, subminând astfel eforturile anchetatorilor.

Scandalul a ajuns să fie denumit „Operațiunea Mursal – Profetul”, punând în alertă 196 de țări. Ancheta continuă pentru identificarea și trimiterea în fața justiției a tuturor implicaților în această fraudă masivă din industria pariurilor sportive.

Publicitate