Cum a ajuns un câine să șchiopăteze, din empatie, când merge lângă stăpânul său! (VIDEO)

Un bărbat din Marea Britanie a observat că, de o vreme, câinele său nu mai călca pe una dintre lăbuțele din față, ținând-o ridicată. Coincidență sau nu, el însuși suferise un accident la un picior și îl avea în ghips, ajutându-se de cârje atunci când mergea.

După ce a consultat un medic veterinar, bărbatul a descoperit că de fapt bietul animal era cel care se îngrijora mai mult pentru omul său – şi ceea ce părea a fi o problemă la unul dintre membre, era în realitate doar o modalitate prin care prietenul său credincios îşi arăta solidaritatea, informează livebizmedia.com.

Bărbatul, pe numele lui Russell, şi-a dat seama că ceva nu era în regulă cu laba câinelui şi l-a dus pe Billy la veterinar a doua zi. Vizita la veterinar l-a costat 300 de lire sterline şi a necesitat un consult amănunţit dar şi radiografii… cu toate acestea, nimic nu părea să fie în neregulă.

„A intrat destul de normal în cabinet, iar la ieşire mi-au spus că nu au găsit nimic în neregulă”, a declarat Russell pentru ITV.

Dar poate cel mai ciudat lucru s-a întâmplat în momentul când au ajuns acasă, iar Billy a început din nou să şchiopăteze. Ulterior, Michelle, soţia lui Russell, a surprins câinele alergând prin grădină în timp ce Russell era plecat.

Abia atunci au înţeles cu adevărat ce se întâmplă: Billy se prefăcea că şchiopata în faţa lui Russell din simpatie, în timp ce bărbatul se deplasa în cârje!

Aceasta este o manifestare remarcabilă de empatie pentru un câine, amintindu-ne cât de grijulii pot fi aceste animale minunate. Când a văzut că proprietarul său nu se mai poate deplasa normal, Billy a decis să „şchiopăteze” din solidaritate.