Cum arată „Satul câinilor”, unde sunt case cu paturi și aparate de aer condiționat (FOTO)

Cine dintre noi nu ar vrea să ajute animalele fără adăpost? Un medic veterinar din Polonia a reușit să-și realizeze un vis din copilărie – un adăpost câinii vagabonzi. Construcția a durat circa doi ani, dar rezultatul a meritat.

Acesta nu este un adăpost obișnuit, ci este un adevărat sat, cu mai multe case, care au canapele, sistem de încălzire, aparate de aer condiționat și internet.

Publicitate

Cei care au fost cel puțin odată la un adăpost pentru câini nu pot uita atât de ușor imaginea de acolo. Adesea, animalele sunt ținute în cuști în aer liber, unde podeaua de beton este acoperită cu paie sau cârpe vechi, există întotdeauna un miros neplăcut, mâncarea este aruncată pe jos la nimereală, iar sub același acoperiș se înghesuie uneori câțiva zeci de câini.

Cu toate acestea, veterinarul polonez a reușit să construiască un adăpost complet diferit, unde câinii să se simtă ca acasă și astfel să se obișnuiască cu acele condiții, care ulterior le-ar avea într-o familie iubitoare.

Numele entuziastului și iubitorului de animale este Radoslaw Fedaczynski. Ideea de a construi un adăpost i-a venit în perioada în care lucra în secția de reabilitare a unei clinici veterinare. Inițial a început să strângă fonduri și să atragă oameni cu aceeași idee pentru a dona ulterior o casă pentru animalele singuratice.

Autorul ideii susține că pur și simplu nu dorea ca animalele să trăiască în continuare în condiții „inumane”. El mereu și-a dorit ca patrupezii vagabonzi să se simtă ca acasă și să se obișnuiască cu odăile cu mobilier și tapițerie.

Locul pe care au fost construite casele a fost inițial un depozit de fier vechi. Voluntarii care nu au fost indiferenți la soarta animalelor au ajutat la realizarea unui drum de acces, precum și la construirea caselor, în care ulterior au fost aduse covoare, aer condiționat și paturi.

Pe teritoriul micului sătuc, mereu sunt prezenți mai mulți voluntari, iar ușile sunt întotdeauna deschise pentru toți cei care doresc să viziteze adăpostul sau să ia acasă un cățel. Voluntarii vin aici nu doar pentru a se asigura că micii patrupezi sunt hrăniți și îngrijiți, ci și pentru a-i obișnui cu faptul că mâna omului poate și mângâia, nu doar face rău.

Veterinarul afirmă că aici cățeii sunt învățați unde să doarmă în casă, că trebuie să iasă afară când este nevoie și, cel mai important, au toate condițiile necesare pentru ca să se simtă fericiți chiar și în timp ce-și caută o familie.

sursa: calatorul.net

Publicitate