Cum cere șpagă un polițist de la Rutieră. „Adu-mi că trebuie să plec la mare”

Redăm mai jos dialoguri cu conținut șocant purtate de polițiști cu mituitori și interceptate de procurorii DNA Iași  in dosarul in care 15 agenți de la Poliția Rutieră din Iași au fost trimiși în judecata pentru luare de mită.

Este vorba despre dosarul în care cei 15 polițiști de la Rutieră sunt acuzați că au primit mită de la Restaurantul Mamma Mia. C.L., unul dintre cei mai cunoscuți agenți de la Rutieră a cerut unui reprezentant al Restaurantului sa-i aduca mita pentru ca urma sa plece la mare, notează siteul de știri dezvaluirea.ro.

Le-a cerut telefonic reprezentanților restaurantului Mamma Mia să-i aducă niște mâncare pe timp de noapte deoarece pe data de 15 iulie 2019 urma să plece la mare. Este vorba ”de vreo câteva pizza”.

Vorbim din nou despre dosarul in care cei 15 agenti de la Rutieră din Iași au fost trimiși in judecată pentru că au luat mită de la Mamma Mia pentru ca în schimb să nu-i sancționeze pe angajatii și șefii restaurantului atunci cand aceștia erau prinși savârșeau abateri in trafic, mai arată sursa citată.

Redăm mai jos dialogul purtat pe 14 iulie 2019, de polițistul C.L. si C.M.C., un angajat de la Mamma Mia. Discuția in care cunoscutul agent de la Rutieră cere „câteva pizza” pentru ca urma sa plece la mare. Este vorba despre o discutie telefonica interceptata de procurorii si politistii DNA Iași.

Angajat Mama Mia: – Da?

Polițistul C.L: – Salut, C.!

Angajat Mama Mia: – Salut!

Polițistul C.L: – C.L! Ce faci?

Angajat Mama Mia: – Salut, C.! Uite, ce să fac? La munci!

Polițistul C.L: – Eşti la muncă?

Angajat Mama Mia:  Îhî!

Polițistul C.L: – Îmi dai si mie o comandă pe Ia noapte, că plec Ia mare, de vreo

câteva pizza?

Angajat Mama Mia: – Da. da, da! Ăh…trimite-mi…trimite-mi un mesaj!

Polițistul C.L: – Da? îţi trimit cu…cu numărul ăsta să…şi pe ăsta să mă sune, da?

Angajat Mama Mia: – Da. da, da, da.

Polițistul C.L: – Bine!

Angajat Mama Mia: – Bine! Bine!

Polițistul C.L: – Bine, CIPRIAN, hai! Mersi! Pa!

Angajat Mama Mia: – Bine, binee! Pa, pa! Pa, pa! Pa, pa!

A.C.H: – Da, mă?

Angajat Mama Mia: – Ce faci? M-a sunat L. că vrea si el o comandă dar pe diseară și i-am zis să-mi trimită un mesaj!

A.C.H: – Da! Da, că L. nu…exagerează!

Angajat Mama Mia: – Nu. a zis că pleacă la mare şi nu ştiu ce! P.. a mea! Dar el oricum a sărit tot timpul când am avut nevoie!

A.C.H: – Da!

După aproape o lună Polițistul C.L il suna din nou pe angajatul de la Mama Mia si ii cere să-i aduca trei pizza la „miliție” adică la sediul Politiei Rutiere din Iași.

Angajat Mama Mia: Da, C.

Polițistul C.L: Ce faci?

Angajat Mama Mia: Alerg.

Polițistul C.L: Eşti de muncă?

Angajat Mama Mia: îs liber, dârzi,

Polițistul C.L: Dă-mi şi mie trei pizza pe la unu, te rog.

Angajat Mama Mia: Unde?

Polițistul C.L: La miliţie.

Angajat Mama Mia: Am înţeles.

Polițistul C.L: Da?

Angajat Mama Mia: Bine. bine.

Polițistul C.L: Bine!

Angajat Mama Mia: Bine!

Polițistul C.L: Mersi! Pa!

Angajat Mama Mia: Pa, pa! Salut!

Rechizitoriul mai consemneaza și alte discuții in care C.L. solicită cate trei portii de pizza spre livrare la sediul Politiei Rutiere. Ce este mai grav insa se refera la faptul ca acesta a musamalizat un accident rutier pentru 6 meniuri crispy.

Detalii despre aceste acuzații am prezentat in articolul cu titlul „Accident rutier cu victimă mușamalizat de polițist pentru 6 meniuri de crispy”, publicat in data de 22 aprilie 2021. De asemenea, detalii despre acuzatiile din dosar am prezentat in articolul cu titlul „DNA Iași a dinamitat Politia Rutiera: 15 polițiști împreună cu șeful trimiși in judecată pentru șpagă”, publicat in data de 17 aprilie 2021.