CUMPLIT! Un tânăr și-a dat foc, cu benzină, din cauza unei datorii de 5000 Euro

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din oraşul Vişeu de Sus, județul Maramureș, şi-a dat foc după ce a turnat benzină pe el, în noaptea de duminică spre luni, din cauza unei datorii de 5000 Euro pe care n-ar fi reuşit să o plătească.

Bărbatul se află acum internat la terapie intensivă a secţiei de Arşi a Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, notează stiripesurse.ro.

„SMURD Iaşi a preluat, azi noapte, de la avionul SMURD, un pacient de sex masculin, de 27 ani, din Vişeul de Sus, cu arsură prin flacără produsă prin autoincendiere, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 45% – 50% din suprafaţa corporală, de grad II – III la nivelul extremităţii cefalee, căilor aeriene, toracelui anteroposterior, pe membrele superioare şi coapse. Pacientul este cunoscut ca având diabet zaharat tip II.

A fost intubat şi ventilat mecanic, fără suport inotrop pozitiv. Este internat la terapie intensivă la secţia de Arşi”, a explicat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu,

Bărbatul în vârstă de 27 de ani s-a autoincendiat în cursul nopţii de duminică spre luni, după ce şi-a aruncat benzină peste corp. Un echipaj al Ambulanţei l-a transportat la spitalul din Vişeu de Sus, ulterior el fiind transferat la Spitalul Judeţean din Baia Mare, după care a fost dus cu un avion medical SMURD la Iaşi.

Poliţiştii din Vişeul de Sus au demarat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii din Vişeu de Sus au fost sesizaţi, prin apel telefonic, de o femeie de 53 ani din localitate despre faptul că fiul ei şi-ar fi turnat benzină pe corp şi şi-ar fi dat foc.

„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat apelanta şi persoana în cauză, un tânăr de 27 ani, ambii din Vişeu de Sus. Din discuţiile purtate cu apelanta, poliţiştii au constatat că tânărul de 27 ani şi-a aruncat benzină peste corp, după care şi-a dat foc cu o brichetă.

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj al Ambulanţei, care l-a transportat la spitalul din Vişeu de Sus în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a spus Ionela Cozma.

Conform unor surse apropiate anchetei, tânărul s-ar fi autoincendiat din cauza unei datorii de aproximativ 5.000 de euro pe care n-ar fi reuşit să o plătească.