David Popovici, copilul minune al înotului românesc a devenit din nou CAMPION MONDIAL!

În urmă cu scurt timp, tânărul de numai 17 ani, David Popovici, a câștigat finala probei de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta cu 47,58 s.

Un nou record pentru David Popovici! Românul s-a calificat cu cel mai bun timp în finala de la 100 m liber

Cu o seară înanite, David Popovici a înregistrat cel mai bun timp din semifinale: 47 de secunde și 13 sutimi. Popovici, care la jumătatea cursei nu se afla între cei mai rapizi trei înotători, a stabilit un nou record mondial de juniori.

Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de către francezul Maxime Grousset, 47 de secunde și 54 de sutimi. Canadianul Joshua Liendo Edwards a înregistrat al treilea timp, 47 de secunde și 55 de sutimi.

Americanul Caeleb Dressel, multiplu campion mondial şi olimpic, s-a retras înaintea semifinalelor din “motive medicale”.

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a fost declarat marele favorit al specialiștilor și al caselor de pariuri pentru a câștiga medalia de aur în proba de 100 de metri liber.

Românul a primit cota 1.15 pentru o victorie în finală. Următorii favoriți sunt Maxime Grousset și Joshua Liendo Edwards, fiecare având cota 8.00 pentru un succes.

Cu cele mai mici șanse este cotat maghiarul Nandor Nemeth, care a fost nevoit să dispute un baraj în semifinale, cu italianul Lorenzo Zazzeri. Cei doi au înregistrat același timp au disputat o cursă suplimentară, câștigată de către Nemeth.