David Popovici îşi donează ziua de naştere pentru ca cinci frați muzicieni să aibă o casă! – FOTO

David Popovici, campionul român în înot, a decis să-și marcheze cea de-a 19-a aniversare într-un mod cu totul special, alegând să își dedice ziua pentru a ajuta cinci frați muzicieni talentați și pe mama lor.

Într-o mișcare altruistă, el s-a angajat să strângă fonduri pentru a asigura că acești tineri promițători vor avea parte de un cămin stabil în care să-și continue pasiunea pentru muzică.

Publicitate

Andrei, Matei, Bogdan, David și Teodor sunt cei cinci frați care se dedică muzicii cu pasiune și talent deosebit. Andrei, în vârstă de 21 de ani, cântă la vioară și a absolvit Conservatorul.

Matei și Bogdan, în vârstă de 20 de ani, studiază pianul și sunt în anul al doilea la Conservator. Teodor și David, în vârstă de 18 ani, se pregătesc pentru facultatea de canto clasic, respectiv chitară, și sunt în clasa a XII-a.

David Popovici, cunoscut pentru performanțele sale remarcabile în înot, a declarat: „Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Și nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învățat din munca și din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinți care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanță. Pentru că, fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult.”

Pentru ca acești cinci tineri să poată urma pasiunea pentru muzică fără nesiguranța zilei de mâine, este necesară strângerea sumei de 45.000 de euro. Inițiativa Hope and Homes for Children, al cărei Ambasador este David Popovici, își propune să le ofere acestor tineri liniștea unui cămin al lor și șansa de a-și urma visele în lumea muzicii.

David Popovici a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma hhc.galantom.ro/p/david pentru a-i ajuta pe Andrei, Matei, Bogdan, David, Teodor și mama lor. Campania se desfășoară în perioada 4-30 septembrie 2023, iar la finalul ei, unul dintre donatori va avea ocazia de a câștiga o întâlnire cu campionul român.

Robert Ion, Director General al Hope and Homes for Children România, a declarat: „Prin susținerea lor și solidaritatea noastră, putem contribui la un viitor mai bun pentru acești tineri pasionați și talentați. Mulțumim, David, pentru că de ziua ta crezi în puterea lui Noi și în puterea noastră de a face și de a ne face Bine.”

Anul trecut, campania de strângere de fonduri a lui David Popovici a adunat, în mai puțin de o lună, donații în valoare de peste 40.000 de euro pe platforma Galantom. Cu suma strânsă, Hope and Homes for Children a putut oferi un cămin Florentinei Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, care suferă de o boală gravă și nu avea unde locui împreună cu cei trei copii.

Publicitate