De bucurie că au absolvit, elevii au dat foc școlii!

Incidentul a avut loc pe 17 mai, în jurul orei locale 10.00, când absolvenții clasei a 9-a de la școala elementară „Vlado Milici” din Podgorica, capitala Muntenegrului, au aprins artificii și torțe și au aruncat petarde în timpul ceremoniei de absolvire, potrivit Știri.md, cu referire la libertatea.ro.

Potrivit directoarei școlii, Ivana Milici, petrecerea „incendiară” nu fusese autorizată, deși existau „semnale” pe rețelele sociale că evenimentul va avea loc.

„Știam că ei sărbătoresc deja în mod tradițional în fiecare an și se concurează pe rețelele de socializare pentru a vedea cine are torța cea mai tare și a cui petrecere va fi mai spectaculoasă, dar nu credeam că se va ajunge la așa ceva. În primul rând, ar trebui căutați oamenii care le-au vândut torțele și materialele pirotehnice”, a declarat Ivana Milici.

Directoarea a adăugat că vor fi luate măsuri educaționale împotriva elevilor implicați, subliniind că aceștia sunt încă înmatriculați la școala lor.

Din fericire, toți cei prezenți s-au autoevacuat din clădire, iar nimeni nu a fost rănit. Pompierii, care au intervenit cu cinci echipe, au reușit să stingă incendiul care cuprinsese acoperișul și sălile de clasă de la etaj. Prejudiciul material urmează să fie calculat.

La fața locului s-au deplasat procurorul interimar și experți în incendii și explozibil pentru a investiga circumstanțele incidentului.

Publicitate