De două ori mai multe persoane merg la ștrandul din Roman decât la cel din Piatra-Neamț (FOTO)

Incredibil, dar adevărat! În epoca de mari realizări ale primarului de Piatra-Neamț Andrei Carabelea, ștrandul municipal a ajuns să fie tot mai neatractiv pentru pietreni, dar și pentru turiștii care odată îl luau cu asalt.

Și nu doar că nu este atractiv, dar mulți pietreni preferă să meargă la Roman pentru a-și petrece timpul liber în sezonul estival, alegând o vizită în parcul din Roman, apoi la ștrandul de acolo.

Iar cifrele vorbesc de la sine: în săptămâna 18 – 24 iulie, ștrandul din Roman a înregistrat un număr de 8.120 de persoane, realizându-se încasări care totalizează 93.768 lei.

La ștrandul din Piatra-Neamț, în aceeași săptămână au intrat 4.243 de persoane, însemnând încasări totale 62.994 de lei.

Așadar, a ajuns până și ștrandul din Roman să îl depășească pe cel din Piatra-Neamț, ajungând să aibă un număr dublu de persoane care au intrat, dar și încasări cu mult mai mari, deși la Roman prețurile de intrare sunt mai mici.

De ce nu mai este atractiv ștrandul din Piatra-Neamț? Sunt multe aspecte care determină turiștii sau pietrenii să caute alte alternative:

  • în afara locului de joacă instalat în primăvară (care a costat 90.000 de euro), ștrandul nu a cunoscut nicio schimbare sau reabilitare notabilă;
  • la piscine trebuie să vii cu băutura de acasă, nicio firmă de alimentație publică nu a dorit să participe la licitația organizată de primărie, excluzănd zona VIP care a ajuns în ”patrimoniul” celor de la USR și a apropiaților viceprimarului Marius Ioan Irimia;
  • terenurile de tenis, fotbal, baschet sunt la fel de neîngrijite, cu porți ruginite și covoare de iarbă sintetică pline de praf și rupte pe alocuri;
  • zona de grătare, care era luată cu asalt, a fost desființată de către conducerea primăriei, acolo rămânând un loc liber unde nu ai ce să faci;
  • trifele de intrare ale copiilor și adulților au cunoscut creșteri semnificative față de anul trecut;

Acum, că primarul carabelea a luat strălucita decizie de a închide în plin sezon puntea pietonală din zona cartierului Precista, cu siguranță prezența în ștrand va cunoaște un regres și mai mare (vezi aici).

Tarife de intrare ștrand Piatra-Neamț:
3 lei/oră pentru autovehicule, între orele 08:00 – 20:00, de luni până duminică;
15,00 lei/zi pentru autovehicule, între orele 08:00 – 20:00;
5 lei/zi acces bazine înot – copii între 5 şi 14 ani;
20 lei/zi acces bazine înot – adulţi;
10 lei/zi acces bazine înot – pensionari;
30 lei/zi acces bazine înot adulţi (inclusiv pensionari) – zona VIP;
15 lei/zi acces bazine înot copii între 5 şi 10 ani – zona VIP;

Tarife de intrare ștrand Roman:
Prețul unui bilet de intrare, de luni până joi, este de 6 lei pentru copii și 12 lei pentru adulți, iar de vineri până duminică, 10 pentru copii, respectiv 20 de lei pentru adulți.

FOTO ȘTRAND ROMAN:

FOTO ȘTRAND PIATRA-NEAMȚ:

????????????????????????????????????