DECIZIE ȘOC! Judecătorii ANULEAZĂ IMPUNEREA CARANTINEI în comuna prahoveană Gornet

Curtea de Apel București a respins Hotărârea prin carte DSU a instituit carantina în localitatea Gornet din județul Prahova.

Avocatul primăriei din Gornet a amenințat în urmă cu două săptămâni că va contesta decizia DSU de carantinare a localității respective, cerând și daune în valoare de 500.000 Euro.

Astăzi, magistrații Curții de Apel au luat această decizie, de a anula impunerea carantinei în comuna Gornet, dar au respins solicitarea financiară făcută de avocatul primăriei.

Nu este o decizie executorie, dar din acest punct de vedere lucrurile se pot complica, pentru că există mai multe localități unde au fost impuse măsuri ale carantinei și astfel poate deveni un exemplu această decizie.

Avocatul Bogdan Dumitru a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea hotărârii prin care s-a impus carantina în comună, el spunând că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină, ci cu „măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

De asemenea, el a reclamat faptul că DSP Prahova nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.

 

Publicitate