Decizie surprinzătoare a instanței! 20 de ani de închisoare pentru un accident mortal

Bilanțul tragic al accidentelor grave petrecute în weekend pe șoselele din România și în care și-au pierdut viața 24 de persoane (vezi aici), a ridicat, pentru a câta oară, problema înăspririi pedepselor aplicate șoferilor care provoacă tragedii rutiere.

În cele mai multe dintre dosarele de ucidere din culpă sunt aplicate pedepse cu suspendare, iar despăgubirile acordate sunt, aproape fără excepție, sub cele solicitate de familiile îndoliate.

Rare sunt cazurile în care șoferii vinovați sunt trimiși după gratii, dar nici în aceste cazuri pedepsele nu depășesc câțiva ani de detenție. Excepție a făcut un ieșean, condamnat la nu mai puțin de 19 ani și 8 luni de închisoare, după ce a provocat un accident soldat cu doi morți.

El a fost acuzat că, pe 4 februarie 2017, puțin după ora 13, a provocat, în municipiul Iași, un grav accident de circulație în urma căruia doi soți au murit, iar alte două persoane au fost ucise.

Anchetatorii au stabilit că ieșeanul a încălcat mai multe reguli de circulație, a mers pe contrasens, a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a intrat cu viteză într-o intersecție unde a lovit din lateral un alt autoturism pe care l-a proiectat în mașinile care veneau pe celălalt sens de mers. Un bărbat și soția lui, ambii funcționari publici, aflați în vehiculul lovit, au murit.

sursa: bihorjust.ro.