Denivelări la podul peste Dunăre de la Brăila, la o lună de la inaugurare. ”Asfaltul s-a lăsat și a fugit” – VIDEO

La doar o lună de la deschiderea circulației pe noul pod peste Dunăre de la Brăila, au apărut denivelări semnificative în zona rampelor și pe viaductul principal, conform imaginilor publicate în mediul online.

Această situație a stârnit preocuparea cetățenilor și a autorităților, determinând intervenția imediată a oficialilor responsabili cu infrastructura rutieră.

Vineri, la Galați, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, au discutat despre această problemă și au oferit detalii cu privire la cauzele apariției denivelărilor și acțiunile viitoare pentru remediere.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că situația actuală se datorează în principal transportatorilor care nu au respectat restricția de tonaj de 40 de tone impusă pe pod și nici măsurile de circulație în zilele cu avertizări cod portocaliu și roșu de caniculă. Cu toate acestea, el a adăugat că o expertiză va fi efectuată pentru a evalua posibile probleme sau erori în execuția lucrărilor de asfaltare.

„Periculos nu este, sunt niște deformări pe care le-am constatat și noi. Nu doar Podul Brăila are probleme, în general obiectivele de infrastructură noi au o perioadă… în care se mai tasează. Am cerut antreprenorului să facă o expertiză, poate fi și o metodologie de așternere a asfaltului care nu s-a potrivit acestui tip de pod”, au afirmat oficialii CNAIR.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și CNAIR au declarat că este esențial ca Poliția Rutieră și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) să intensifice verificările în teren pentru a asigura respectarea restricțiilor de circulație și de tonaj impuse pentru a preveni deteriorarea suplimentară a podului.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a adăugat că denivelările de pe rampa de acces au fost cauzate în principal de depășirea restricției de tonaj impuse. De asemenea, a menționat că, în timpul perioadelor caniculare, a fost introdusă o restricție de 7,5 tone pentru a minimiza impactul condițiilor meteorologice extreme asupra infrastructurii.

În ceea ce privește garanția lucrărilor, Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că, în cazul în care se descoperă alte probleme, asocierea italo-niponă WeBuild – IhI este responsabilă și lucrarea este în continuare în perioada de garanție. De asemenea, el a menționat că echipa trebuie să finalizeze, în termenele stabilite, nu doar remedierea problemelor semnalate, ci și construcția drumului de la Pod până la Jijila până la sfârșitul anului.

În urma acestei situații, autoritățile au reafirmat angajamentul lor față de calitatea și siguranța infrastructurii rutiere și au asigurat publicul că se vor depune toate eforturile necesare pentru a rezolva rapid și eficient problema apărută pe podul peste Dunăre de la Brăila.

Publicitate