Deputat USR Neamț, atac dur la Iohannis

Deputatul USR Neamț, Iulian Bulai, l-a atacat dur pe președintele Iohannis după ce acesta a fost prezent, sâmbătă, la Iaşi, la Adunarea generală a filialelor PNL din Moldova.

Este unul dintre cele mai dure atacuri din ultima perioadă la adresa președintelui Iohannis, depășind cu mult chiar ieșirile unor politicieni din PSD, drept pentru care unele dintre comentariile pe care le-a primit Iulian Bulai la această postare nu îi sunt tocmai favorabile:

Publicitate
  • „Cu atacurile la persoană nu ne convingeți sa va votam,dimpotrivă!”
  • „Nu vă e puțin jenă, domnule Bulai? Ați început să vorbiți cam ca Dăncilă…”
  • „Parca a scris Andrei Caramitru în locul dumneavoastră…”

Publicăm mai jos postarea publică a deputatului USR Neamț, Iulian Bulai:

De 24 ianuarie – Ziua Unirii.
De 1 octombrie, într-un an – la deschiderea anului universitar.
În campania din primăvară 2019 – ca să promoveze referendumul, să-și lanseze cartea și să-i împingă în față pe liberali la europarlamentare.
Acum – ca să-și facă propria campanie electorală.

Președintele Iohannis vine la Iași ca să danseze hore, să înmâneze diplome și decorații, să-și promoveze cărțile personale ori să promită câte ceva la alegeri. Să facă băi de mulțime (sub protecția SPP) sau să testeze bazine electorale. Klaus Iohannis vine în Moldova ca-n vacanță la piscină.

Președintele Iohannis nu vine la Iași – sau în Moldova – să vadă școli cu toaleta în curte. Sate depopulate de migrația tinerilor spre o viață mai bună în Spania ori Italia. Margini ale Iașiului cu noroaie cât casa în loc de drumuri, fără canalizare, cu improvizații de electricitate și internet cât părinții emigrați să-și poată vedea din când în când copiii rămași singuri acasă.

Președintele nu vine ca să susțină acțiunile societății civile pentru A8. Acuși se face un an de la ceremonia pentru promulgarea legii. Ce ați mai făcut pentru acestă autostradă de atunci? Ce ați mai comunicat legat de lipsa de voință politică pentru autostrada noastră?

Președintele Iohannis nu se duce să le vorbească despre „România educată“ celor din Moldova care-ar putea să-i spună lucruri concrete despre nevoile educației, cum ar fi să-i ai pe mama și tata alături, iar ei să aibă locuri de muncă decente și acces la minima infrastructură – de pildă, la conexiuni de tren care să nu facă minim 7 ore către… oriunde.

O fi din cauză că pentru actualul președinte oamenii obișnuiți, săraci, cu probleme ai României există doar dacă-s victimele unor crime sau accidente mortale? Că, după 5 ani de Cotroceni, le mai cere celor plecați încă 5 ani de răbdare pentru ei și de plaje de vacanță pentru el – și când le spui asta, nu se face să dai ochii cu familiile decimate? Că pentru dl Iohannis voturile sunt niște bucăți de hârtie, nu oameni în carne și oase?

Diaspora românească vorbește moldovenește, dle președinte!

Moldova există și între campaniile electorale, și dincolo de lanțul de SPP-iști prinși în horă, care vă păzesc de crunta realitate!”

Publicitate