Descindere DIICOT: păcănele „aranjate” să dea jackpot-urile când trebuie şi cui trebuie

Autoritățile judiciare din România, într-o acțiune concertată între Poliția Română și procurorii DIICOT, au declanșat o operațiune de amploare pentru a destructura rețeaua infracțională care manipula aparatele de păcănele în patru județe ale țării.

Suspecții, în număr de 26, erau implicați în acțiuni ilegale asupra aparatelor de jocuri de noroc în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara începând cu septembrie 2019.

Gruparea infracțională era organizată pe trei niveluri distincte: liderii cu funcții de conducere în două firme din Timiș, personalul execuțional și administratorii sălilor de jocuri.

Aceștia intervineau pentru modificarea parametrilor aparatelor de păcănele în scopul fraudării sistemului și obținerii unor sume semnificative de bani.

Perchezițiile efectuate astăzi au dus la descoperirea unor lăzi de bani cash, dispozitive frauduloase instalate pe aparatele de joc și zeci de chei speciale utilizate pentru intervenții ilicite.

Potrivit comunicatului emis de Poliția Română, membrii grupului infracțional acționau cu dispozitive și programe informatice pentru a manipula contoarele aparatelor de joc, crescând artificial sumele câștigate de jucători și însușindu-și în mod fraudulos jackpot-urile mari.

Astfel, membrii grupului infracțional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Operațiunea desfășurată în colaborare cu DIICOT și diverse unități de poliție și jandarmerie este în plină desfășurare, cu scopul de a aduce la audieri toți suspecții implicați în această rețea infracțională care a acționat pe o perioadă de peste patru ani.

Această acțiune reprezintă un efort semnificativ al autorităților în combaterea infracționalității organizate din domeniul jocurilor de noroc și este un pas important pentru menținerea integrității în acest sector sensibil.

Publicitate