Descinderi DNA la spitalele Covid din Iași. Se verifică achizițiile de materiale și aparatură

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac joi 22 de percheziții în județele Brașov, Harghita și Iași, într-un dosar vizând infracțiuni de corupție săvârșite începând cu luna decembrie 2019, a anunțat DNA.

Conform unor surse judiciare, au loc descinderi și la spitale COVID legat de modul în care au fost făcute achizițiile pentru materiale sau aparatură.
DNA a anunțat joi că procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada decembrie 2019 – prezent.
Joi dimineață, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au loc percheziții domiciliare în 22 de locații din județele Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.La perecheziții iau parte lucrători ai Direcției Generale Anticorupție și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Conform unor surse judiciare, au loc descinderi și la spitale COVID legat de modul în care au fost făcute achizițiile pentru materiale.