Descinderi DNA! Un șef IPJ și-ar fi ”plantat” soția în locul șoferului după ce a rulat cu 120 km/h

Surse judiciare informează că Mihai Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj și nepot al fostului ministru de interne din regimul Năstase, Ioan Rus, ar fi încercat să evite o amendă pentru viteză excesivă în localitate, atribuindu-i soției sale responsabilitatea la volan.

Conform relatărilor, Mihai Rus a fost surprins conducând cu aproximativ 120 km/h în municipiul Cluj. La oprirea de către poliție, Rus ar fi schimbat locul cu soția sa, pentru ca aceasta să apară în actele polițiștilor ca fiind la volan. Manevra nu a funcționat, deoarece polițistul rutier observase deja că un bărbat conducea vehiculul.

Ulterior, Mihai Rus ar fi insistat la ofițerii Direcției Rutiere Cluj să nu fie înregistrat el în documentele oficiale, cerând ca soția sa să fie trecută în locul său.

În urma acestei încercări de inducere în eroare a autorităților, Mihai Rus va fi condus la sediul DNA Cluj pentru a fi audiat. Sursele mai indică faptul că telefoanele mobile ale acestuia vor fi preluate pentru efectuarea unei percheziții informatice.

Această situație ar putea avea consecințe grave pentru Mihai Rus, având în vedere implicarea sa în tentativa de a evita sancțiunea legală și de a influența documentele oficiale.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 17 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 (două) locații situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, ambele fiind sediile unor instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, transmite Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat.

Publicitate