Deși este condamnat pentru fapte de corupție, Mihai Apopii a fost ales vicepreședinte al Camerei de Comerț Naționale

Camera de Comerț și Industrie și-a ales organele de conducere pentru următorul mandat de cinci ani.

În funcția de președinte a fost reales Mihai Daraban. Pentru cine nu știe, CCI (care este un ONG) pregătește cu ajutorul unor politicieni taxarea cu japca a tuturor firmelor din România pentru înscrierea obligatorie în ”Catalogul firmelor”, întocmit de Camera de Comerț și Industrie a României (vezi aici).

Vicepreședinte al Camerei Naționale de Comerț și membru al Colegiului de Conducere a fost reales Mihai Apopii, președintele CCI Neamț, cel care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție și condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Mihai Apopei a fost instalat în funcția de președinte al CCI Neamț în urmă cu mulți ani, cu ajutorul fostului primar Gheorghe Ștefan. Între timp, de numele lui Mihai Apopii s-au legat numeroase combinații în municipiul Piatra-Neamț.

Ca să aibă intrare direct la primărie, Mihai Apopii l-a plasat pe fostul subaltern, Dragoș Chitic, care era inginer la fabrica acestuia de mobilă, în echipa lui Gheorghe Ștefan, ajungând mai apoi viceprimar.

CCI Neamț, condusă de Apopii, a primit de-a lungul timpului în mod gratuit de la primărie Pavilionul expozițional (Casa căsătoriilor) dar și terenul din zona ștrandului de unde se vând mașini și de pe care CCI Neamț a încasat chirie ani buni.

Relația dintre Mihai Apopii și Dragoș Chitic a fost atât de strânsă, încât au ajuns să fie condamnați pentru fapte de corupție în urma unui schimb ilegal de terenuri. Dragoș Chitic a primit 3 ani și jumătate cu suspendare, iar Apopii 3 ani cu suspendare.

Acum procesul se află la Înalta Curte, iar cei doi au toate șansele să scape prin prescrierea faptelor.

Nu doar cu Gheorghe Ștefan sau Dragoș Chitic a colaborat fructuos Mihai Apopii, ci și actualul primar liberal Carabelela.

Primăria bagă 600.000 de lei, din taxele și impozitele pietrenilor în Târgul de Crăciun iar toate încasările le face CCI Neamț, condusă de Mihai Apopii.

Primăria vine cu toată investiția, iar ONG-ul condus de Apopii încasează toți ban din eveniment, urmând a înapoia bugetului local doar jumătate din banii încasați. Frumos, nu?

La Neamț, Camera de Comerț se remarcă prin târguri învechite, organizate pe trotuare, dar și prin ”Topul firmelor”, în care câștigătorii trebuie să-și plătească diploma, masa și consumația.