Deși nu o cunoaște multă lume, ea este cea mai bogată femeie din România, fiind în ”50 Over 50 Nominations – Forbes”

Deși nu o cunoaşte aproape nimeni, ea este cea mai bogată femeie din România! Anca Vlad este numele ei şi are o afacere de zeci de milioane de euro de care toată lumea a auzit, mai exact deţine lanţul de farmacii Catena.

Anca Vlad este singurul nume din România care apare în lista 50 over 50 şi include personalități din domeniul artistic, precum Judi Dench și Donatella Versace, din economie, Kristalina Georgieva (șefa FMI), și Ursula von der Leyen (președinta CE), sau medical, precum Ozlem Turecy (fondatoarea BioNTech) și Sarah Gilbert, care a dezvoltat vaccinul Oxford, AstraZeneca.

Publicitate

Ea deține Grupul Fildas Catena, cel mai mare jucător de pe piața autohtonă de retail farmaceutic, care cuprinde rețeaua de farmacii Catena și compania de distribuţie de medicamente Fildas Trading.

Anca Vlad este cunoscută pentru acţiunile caritabile, sprijinind mai multe fundații, printre care: „Salvați Copiii! – România”, Fundația OvidiuRo (având obiectiv ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație) și Light into Europe (o fundație de caritate româno-britanică, ce susține dezvoltarea de proiecte dedicate copiilor și tinerilor cu deficiențe senzoriale).

De asemenea, Anca Vlad s-a remarcat și ca o susținătoare a artiștilor români, una dintre preocupările sale fiind Galeria de Artă Contemporană Senso.

Publicitate