Detenție pe viață pentru un infirmier care a ucis 91 de bolnavi. Motivul halucinant pentru care omora

Justiţia germană a confirmat vineri condamnarea la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 91 de pacienţi a fostului infirmier Niels Hogel, scrie Agerpres.

Curtea Federală de Casaţie a anunţat că nu a identificat nicio eroare de procedură şi a respins recursul fostului infirmier de 43 de ani, se arată într-un comunicat.

Conform procurorilor, motivul său era de a-şi face o imagine de erou, resuscitând pacienţi cărora le provoca stop cardiac. Însă tentativele sale de resuscitare erau în general lipsite de succes.

Între 2000 şi 2005, el a comis crime mai întâi în spitalul din Oldenbourg, un oraş din nord-vestul Germaniei, apoi în cel din micul oraş vecin Delmenhorst.

Victimele, cu vârste între 34 şi 96 de ani, au fost alese arbitrar. Bolnav de un narcisism sever, dar considerat responsabil pentru actele sale, el încerca să obţină recunoştinţa colegilor şi a superiorilor.

Fără îndoială că amploarea reală a crimelor sale nu va fi cunoscută, pentru că multe dintre presupusele sale victime au fost incinerate. Poliţia suspectează că Niels Hogel a ucis peste 200 de pacienţi, scriu cei de la stiripesurse.ro.

Publicitate