Dezastru! Madridul este în carantină iar armata urmează să fie mobilizată pe străzi

Armata va fi mobilizată la Madrid. Guvernatorul regiunii a cerut ajutor pentru a gestiona evoluția alarmantă a pandemiei. 

Solicitarea a fost făcută în prima zi în care a fost reintrodusă carantina în mai multe cartiere din sudul capitalei spaniole. Măsura afectează 850.000 de locuitori, o cincime din populația regiunii Madrid.

Pentru a ține situația sub control, armata va fi trimisă în sprijinul forțelor de ordine. De asemenea, autoritățile iau în calcul înființarea unor spitale de campanie, la trei luni după ce au fost desființate. Autorităţile au raportat aproape 20.000 de cazuri în ultimele zile.

Isabel Diaz Ayuso, guvernatorul regiunii Madrid: „Trebuie să ajutăm poliția locală cu întăririle pe care ni le-a oferit cu atâta amabilitate guvernul Spaniei pentru a putea pune în aplicare legea.

Noi nu avem competențele necesare pentru a limita circulația în comunități. Avem nevoie de ajutorul armatei și pentru operațiunile de dezinfecție și materialele sanitare, spre exemplu, dar mai presus de orice avem nevoie de ajutor pentru a ne asigura că măsurile pe care le aplicăm în aceste cartiere sunt corecte”.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Spania a înregistrat 153 de cazuri per 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, cel mai mare număr din Uniunea Europeană. Pe locurile următoare se clasează Malta (121 de cazuri), Luxemburg (96), România (87), Franţa (60) şi Belgia (56).

De vinerea trecută, Spania a raportat peste 19.000 de cazuri, numărul total depăşind astfel pragul de 400.000. Între timp, decesele se apropie de 29.000.

„Dacă oamenii nu devin responsabili, în ideea de a sta acasă dacă au intrat în contact cu o persoană infectată, am putea avea cel mai bun sistem de testare din lume şi tot nu ar fi de ajuns”, a declarat săptămâna trecută Enrique Ruiz Escudero, principalul expert sanitar din regiunea Madridului.

Publicitate