Dilemă majoră: după ce părinții au strâns bani, directoarea școlii a interzis cadourile pentru profesori!

Părinții unor elevi din București se confruntă cu o situație inedită în această perioadă festivă, după ce directoarea unei școli din Sectorul 6 a decis să interzică cadourile pentru profesori.

Cu toate că gestul părintelui de a oferi un voucher cadou în valoare de 1.000 de lei pentru diriginta copilului său este unul obișnuit în această perioadă, conducerea școlii a ales să promoveze integritatea și să respecte noile reglementări din sistemul de învățământ.

După ce părinții au colectat suma de 50 de lei per elev pentru voucherul cadou de Crăciun al profesorilor, aceștia au fost surprinși să descopere că noul Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), intrat în vigoare la 1 septembrie 2022, interzice colectarea banilor pentru astfel de cadouri.

Astfel, voucherul în valoare de 1.000 de lei s-a transformat într-o dilemă pentru părinți, care acum se întreabă ce să facă cu acesta.

Directoarea școlii din Sectorul 6 a transmis un mesaj părinților, în care a subliniat importanța spiritului Crăciunului bazat pe armonie și bucurie, fără a fi ancorat în sfera materială. Mesajul a menționat că se dorește respectarea prevederilor legale conform Codului de Etică, iar sărbătorile să aducă doar gânduri frumoase.

Cu toate acestea, mulți părinți se simt dezorientați, iar voucherul cadou achiziționat pentru dirigintă pare să rămână neutilizat.

Această situație nu este singulară, deoarece o profesoră din Cluj a reacționat recent în social media, arătându-și nemulțumirea față de cadourile de Crăciun cumpărate de părinți. Ea consideră gestul umilitor și aduce aminte de Codul bunelor maniere.

Cu aceste schimbări în regulament, părinții sunt sfătuiți să fie la curent cu noile prevederi și să evite colectarea de bani pentru cadourile profesorilor, astfel încât să respecte legislația în vigoare și să prevină situații neplăcute.

Publicitate