Din cauza lucrărilor din oraș, timpul în care pompierii ajung la Spital a crescut de 3 ori! – VIDEO

De vineri noaptea s-a închis circulația în Piatra-Neamț pe podul de la spital, iar șoferilor li s-au oferit rute alternative.

Chiar dacă podul respectiv ar mai fi rezistat încă 30 de ani, conform expertizelor oficiale, primarul Craabelea a luat decizia de a-l demola.

Astfel, pe podul de pe Mihai Viteazu se crirulă pe o singură bandă pe sens, la fel și pe podul de pe variantă.

Pentru a verifica timpii de răspuns, pompierii militari de la Detașamentul din Piatra-Neamț au făcut o simulare în această dimineață la o oră de trafic intens.

Ieșirea din unitate, în condițiile actuale de deviere a traficului, este dificilă, iar varianta optimă găsită este ca să se treacă pe podul de la Unic și asta pentru că pe Bulevardul Mihai Eminescu șoferii au posibilitatea de a da prioritate mașinilor de intervenție.

”Am ales această variantă pentru că atunci când ne deplasăm în regim prioritar pe bulevard sun patru benzi și se poate face loc mașinilor noastre.

De la noi din curte până la spital, timpul de răspuns ar fi undeva la 5 minute, față de 1.30 minute cât era înainte”, a declarat col. Ciprian Mitrea, Inspector șef ISU Neamț.

De ce Administrația Carabelea ascunde pe ce cheltuie primăria banii? Ce nu trebuie să știe pietrenii? (vezi mai multe aici)

sursa: realitateadeneamt.ro