Din cauza lui ”Dorel” de România, suntem de râsul lumii în presa internațională

Cazul marcajului rutier trasat peste o pisică moartă în mijlocul unui drum din Dolj a ajuns în presa internațională.

”La Stampa”: Imaginea care provine din România este un simbol al lipsei de sensibilitate și al unei cruzimi stupide, relatează g4media.ro.

Publicitate

Animalele pot fi iubite, sau nu. Însă imaginea care provine din România este un simbol al lipsei de sensibilitate și al unei cruzimi stupide, scrie La Stampa, citată de Rador.

Ne aflăm în Calopar, o comună cu puțin sub patru mii de locuitori din judeţul Dolj, în România.

Muncitorii însărcinați cu marcajul rutier au trecut cu vopseaua peste corpul fără viață al unei pisici aflat pe mijlocul drumului, lovită, probabil de un vehicul.

Faptul nu a trecut neobservat: imaginile au făcut rapid înconjurul internetului, provocând indignarea faţă de acel gest atât de insensibil față de o ființă vie a cărei existență a fost curmată în mod violent.

„Nu e normal, au greşit, ar fi trebuit să o ducă cel puţin pe marginea drumului”, spune un localnic indignat. „Trebuia să oprească. Să verifice în ce stare era, poate că nu era moartă, poate că era încă în viață. Nu este normal ce au făcut”, comentează o altă femeie.

Muncitorii s-au „justificat” spunând că nu este de datoria lor să mute o pisică moartă. Acum, printre altele, vor trebui să se întoarcă, deoarece forma bietului animal a rămas pe asfalt.

„Era datoria lor să verifice dacă există o pisică și în ce stare se afla”, explică Alin Golumbeanu, directorul DRDP Craiova, compania care se ocupă de întreținerea drumurilor. A fost deschisă o anchetă. Între timp, semnalizarea trebuie refacută.

Publicitate