Din lipsă de ocupație, Oana Bulai se ține de fake-uri

După ce a fost dată afară din postul de consilier al premierului, Oana Gianina Bulai a început să scrie fake news-uri, probabil din lipsă de ocupație.

Ultima sa postare pe Facebook o putem încadra în această categorie pentru că încearcă să inducă în rândul populației o stare de panică referitoare la o așa-zisă închidere a spitalului Bicaz sau a centrelor de permanență din orașe.

Oana Bulai: ”Oameni buni, guvernul liberal se pregătește să închidă, din nou, o serie de spitale și unități medicale. Se analizează și, cel mai probabil, urmează reducerea cu 60 la sută a numărului de Centre medicale de permanență…”

Aceasta a lansat o campanie de strângere de semnături online prin care vrea să salveze spitalul Bicaz de la închidere, deși nimeni nu a pomenit de așa ceva.

În aceeași notă, Bulai vorbește despre închiderea centrelor de permanență, deși poziția Ministerului Sănătății a fost destul de clară:

în acest moment, pe agenda ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există niciun demers, niciun document sau ordin care să vizeze desființarea centrelor de permanență. 

Informațiile apărute în spațiul public fac referire la Ordonanța de Guvern nr. 61, promovată  în anul 2018 de guvernul Dancilă și care modifică condițiile de înfiintare și desființare a centrelor de permanență.

Documentul apărut în mass-media a fost elaborat în data de 6 noiembrie, fără consultarea și acordul prealabil al actualei conduceri a Ministerului Sănătății și reprezintă viziunea fostului ministru Sorina Pintea, privind comasarea și reorganizarea centrelor de permanență. 

Programul de guvernare al PNL nu prevede nicio măsură care vizează desființarea unor unități medicale în general, sau centre de permanență în particular.”

În ultima perioadă se observă o disperare în rândul foștilor apropiați ai Vioricăi Dăncilă față de faptul că aceasta va pierde rușinos alegerile și se încearcă, cu cteva zile înaintea turului doi, răspândirea de știri false pe piață, iar Oana Gianina Bulai și Ionel Arsene nu sunt mai prejos.

Publicitate