Direcția Silvică Neamț vrea să-și repare drujbele din dotare cu suma de 1.400.000 de lei!

Direcția Silvică Neamț dorește să repare motofierăstraiele și motouneltele din dotare, punând la bătaie suma maximă de 1.394.184 de lei. Aproximativ 280.000 de euro.

Conform datelor consultate pe SICAP, necesitatea autorității contractante este de a achiziționa piese de schimb, consumabile și servicii de reparații și întreținere pentru motoferăstraie/motounelte marca Husqvarna, conform caietului de sarcini.

Publicitate

Având în vedere faptul că parcul de motoferăstraie de la Direcția Silvică Neamț și de la subunități necesită o serie de operațiuni de reparații și întrețineri în vederea funcționării optime, se impune achiziționarea de servicii de reparații și întreținere pentru motoferăstraie/motounelte marca Husqvarna și piesele/consumabilele necesare realizării acestor reparații.

Aceste servicii cuprind efectuarea tuturor operațiunilor de reparații și întreținere pentru motoferăstraiele și motouneltele utilizate în activitatea de producție a Direcției Silvice Neamț, precum și furnizarea de piese, consumabile și accesorii necesare pentru menținerea acestora în parametrii tehnici corespunzători.

Pentru aceste servicii, Direcția Silvică Neamț are un buget care pleacă de la 99.629 de lei și ajunge până la 1.394.184 de lei. Mai jos, procedura de achiziție (fără TVA):

Reamintim că direcția Silvică Neamț nu dorește să răspundă presei la solicitările cu privire la modul în care își face achizițiile și felul în care își cheltuiește bugetul.

În urmă cu 3 luni, am trimis Direcției Silvice Neamț o adresă prin care solicitam o informație de interes public cu privire la contractele cu instituțiile media pe care unitatea le-a desfășurat în ultimii 2 ani.

Directorul instituției, Tamaslacaru Valentin, ne-a răspuns că nu poate furniza datele solicitate pentru că acestea nu se află pe lista lor cu informații de interes public.

Da, ați citit bine! Romsilva și-a ”confecționat” o listă proprie cu informații de interes public din care, evident, lipsesc cele mai importante date, cum ar fi cele ale achizițiilor detaliate, ale plăților, contractelor, ș.a.m.d.

Mulți spun despre Romsilva că este un fel de stat în stat, așa că a trebuit și noi să ne convingem că într-adevăr, așa este.

 

Publicitate