Directoarea SC Troleibuzul șochează: ”Toți copiii vor fi transportați de un Dincă” (VIDEO)

Declarație șoc a directoarei SC Troleibuzul SA, Nadia Năstase, după ce a pus în aplicare hotărârea de a retrage de pe trasee microbuzele și troleibuzele aparținând acestei societăți.

Aceasta declară că primarii din asociației comunelor care formează ADI UrbTrans, asociația care gestionează transportul public de călători din Piatra-Neamț și localitățile învecinate, sunt ”pe modelul primarului de la Caracal, iar toți copiii din zonă vor fi probabil transportați de un Dincă”.

Publicitate

Declarația total nefericită a doamnei Nadia Năstase pune mai mult gaz pe foc în acest conflict dintre Consiliul Județean Neamț, care deține 97.84% din SC Troleibuzul SA și restul primăriilor ce formează ADI UrbTrans.

Mai mult, pentru a pune în dificultate operatorii privați, Directorul SC Troleibuzul a mai făcut un apel la organele abilitate (Poliție, ISCTR) ca în această dimineață dar și în diminețile ulterioare, să efectueze controale și să verifice gradul de încărcare a microbuzelor ce aparțin operatorilor privați.

Cum s-a suspendat activitatea Troleibuzul

Potrivit directorului SC Troleibuzul, din data de 28 iunie, SC Troleibuzul a funcționat din surse proprii și a asigurat transportul pe o perioadă de 90 de zile, așa cum spune contractul de delegare de gestiune.

La nivelul lunii septembrie, au fost achitate toate datoriile către bugetul de stat și ratele de leasing, rămânând fără lichidități, nu s-a achitat factura de motorină. Fapt pentru care, pe 26, s-a notificat furnizorul de motorină și s-a cerut o amânare la plată, însă s-a acceptat amânarea până cel târziu în data de 4 octombrie.

Consiliul de administrație întrunit ieri a analizat situația economico-financiară a societății, a verificat conturile și a constatat că ele sunt goale și SC Troleibuzul nu mai poate funcționa.

Anunțul a apărut aseară, pe o pagină de Facebook, iar abia astăzi, 4 octombrie, cei de la Troleibuzul au postat pe site-ul lor următorul anunț: „S.C. Troleibuzul S.A. anunță suspendarea transportului în comun pe traseele pe care le operează începând cu data de 04 octombrie 2019.

Publicitate