Directorul surprins în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura, revine la birou

Fostul director al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, numit de presă și “directorul pedichiură” după ce a fost surprins în birou în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura, se poate întoarce pe postul de director. Asta a decis judecătorii Tribunalului Gorj.

El fusese demis de primarul din Târgu-Jiu imediat ce imaginile au apărut în spațiul public. Cu două luni în urmă, judecătorii au hotărât anularea deciziei de sancționare, iar acum au dispus și reîncadrarea pe post.

Marian Rotaru a fost demis de la conducerea Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu în luna aprilie a anului 2019. Atunci, comisia de etică a dispus, în baza fotografiilor și a declarațiilor subalternilor, desfacerea contractului de muncă.

Directorul a fost fotografiat în timpul programului, în birou, în timp de femeia de serviciu îi făcea pedichiura. N-a contestat niciodată această faptă, dar a considerat nedreaptă decizia de destituire.

S-a plâns judecătorilor din Gorj, cerând și reîncadrarea în funcție cuplata tuturor salariilor. Judecătorii au aprobat recent revenirea pe funcția de director și plata sumei de 170.000 de lei, drepturile salariale cuvenite.

Magistrații au susținut că articolul de lege prin care s-a întrunit comisia de etică a fost declarat neconstituțional ulterior de către Curtea Constituțională.

Decizia judecătorilor de la Gorj nu este definitivă, iar juriștii Primăriei Târgu-Jiu au declarat recurs la Curtea de Apel Craiova.

sursa: europafm.ro.