Directorul unui liceu a fost concediat după ce și-a pus o jumătate de ceașcă de cafea în plus!

Directorul unui liceu din Japonia a fost concediat după ce a fost prins că fura o jumătate de ceașcă de cafea în plus față de cât plătise într-un magazin cu autoservire, conform informațiilor furnizate de presa locală și citate de Business Insider.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani și-a pierdut postul după ce s-a descoperit că în timpul pauzelor de prânz, alegea să își toarne o ceașcă de cafea mare, care costa 1,25 dolari, deși achitase doar pentru o ceașcă normală, de 0,75 dolari, conform postului local Yomiuri TV.

Publicitate

Incidentul a avut loc în luna iunie, când directorul a observat că personalul magazinului nu a remarcat că și-a servit o cafea mare, deși achitase pentru o ceașcă de dimensiuni normale, conform unui raport al Consiliului de Educație al prefecturii Hyogo.

Conform presei locale, directorul și-a turnat cafea mai multă decât plătise de șapte ori pe parcursul anului, până când a fost prins de un angajat al magazinului, care a alertat poliția din orașul Takasago.

În urma evenimentului, directorul și-a prezentat scuze elevilor și familiilor acestora printr-o declarație adresată Consiliului de administrație, subliniind că rolul său în comunitatea școlară este să ofere un exemplu de conduită și să promoveze disciplina.

Cu toate acestea, procurorii au decis să nu îl pună sub acuzare în acest caz. Conducerea liceului a luat măsuri rapide și a decis să îl concedieze pe director, subliniind importanța respectării normelor etice și integrității în poziții de conducere.

Publicitate