„Django”, cea mai mare producție europeană din 2021, se filmează în România, la Racoș!

Cea mai mare producție europeană a anului 2021 și-a deschis porțile presei, pentru ca imaginile și informațiile să ajungă la public.

Visul că oamenii pot trăi împreună, atenți unii la alții, neagresivi, indiferent de averea lor, de rasă, sex și, mai ales, neatinși de pofta de putere, control și conflict. Un sat western creat cu sfaturile istoricilor, notează Libertatea.

Publicitate

Aceasta este premisa acțiunii serialului „Django”, un western european, care se filmează în România. În căldarea spectaculoasă a vulcanului de la Racoș a fost instalat un sat american neaoș, cu zeci de case.

„Localitatea e creată mult mai fidel decât la filmele western clasice, majoritare. A fost reconstruit cu minuție, pe baza unor documente istorice, consultanții arhitecților fiind istorici”, spune Andrei Boncea, producătorul român al filmului.

Serialul este o reinterpretare a filmului original din 1966 al lui Sergio Corbucci, film care l-a lansat pe actorul italian Franco Nero în carieră și care l-a inspirat pe Quentin Tarantino în adaptarea originală „Django Unchained”.

Ajungi în satul western după ce faci dreapta la jumătatea drumului Brașov – Sighișoara, spre Racoș.

Vineri, 4 iunie, producătorii au decis să deschidă locul pentru presă. În privința proiectului nu au lipsit controversele. Libertatea a scris că există plângeri pentru că au închiriat un sit natural.

Andrei Boncea explică faptul că „am plătit absolut tot, am protejat fiecare stâncă și tufă. Iar la final sperăm ca autoritățile să folosească acest loc, așa cum cei din Dubrovnik au folosit ca o atracție spațiile unde s-a filmat «Game of Thrones»”. După încheierea filmărilor, croații au lăsat aproape tot ce s-a putut pe loc și locul e unul de pelerinaj pentru iubitorii de filme.

Autenticitatea, explică ei, vine din faptul că recrearea decorului de western a avut grijă să nu facă niște locuințe mai aproape de prezent, decât de adevărul acelor timpuri. Văzute de aproape, casele americane de după 1865, încheierea Războiului de Secesiune, arată mult mai puțin confortabile decât păreau în serialele TV de western moderne.

Atlantique Productions, parte a grupului Mediawan, lider în producția de televiziune în Franța, a avut ambiția ca, împreună cu partenerii săi europeni, italieni, dar și scandinavi, să creeze un habitat cât mai aproape de realitatea istorică.

Intriga serialului are la bază dorința unor sclavi eliberați, după Războiul de Secesiune, de a crea un loc al lor. O localitate protejată, în care fiecare om să poată veni, indiferent de condiția lui socială și să nu fie persecutat sau amenințat. Apariția petrolului erodează însă utopia și o duce la coliziune cu viața reală.

„Django” este cea mai scumpă producție europeană cinematografică a anului 2021. Actorii sunt de la scandinavi la italieni, francezi și români. Producătorii speră ca succesul serialului TV să prelungească filmările pentru patru sezoane.

Serialul este regizat de Francesca Comencini (regizoarea serialului „Gomorra”), după un scenariu de Leonardo Fasoli și Maddalena Ravagli. Actorul Matthias Schoenaerts („Rust and Bone” şi „The Danish Girl”) va fi eroul serialului, „Django”, iar actriţa suedeză Noomi Rapace, cunoscută din „The Girl With The Dragon Tattoo” și „What Happened to Monday” (filmat tot în România), va fi Elizabeth, duşmanul puternic şi nemilos al lui John Ellis, fondatorul New Babylon.

Citeşte întreaga ştire: Vestul Sălbatic, recreat în Estul Europei. Cum arată satul western de la Racoș

Publicitate