Doctorița acuzată de moartea Alexandrei, dă spitalul în judecată pentru că a fost concediată!

Medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea tragică în care tânăra însărcinată Alexandra Ivanov a murit în chinuri la Spitalul Mavromati din Botoșani, a decis să dea în judecată unitatea medicală, după ce a fost concediată în urma incidentului care a șocat opinia publică.

Decizia de concediere a medicului a fost luată de actualul manager al spitalului, împreună cu comisia de disciplină a unității, care au concluzionat că Mariana Pitrop a încălcat protocoale și regulamente interne esențiale în gestionarea cazului Alexandrei Ivanov.

Publicitate

În urma acestei decizii, medicul ginecolog a rămas fără loc de muncă, iar acum a depus o contestație la Tribunalul din Botoșani, cerând anularea deciziei de concediere și repunerea în funcție.

Avocatul Marianei Pitrop a declarat că contestația a fost depusă pentru a evidenția faptul că medicul nu a încălcat nicio regulă în gestionarea cazului pacientei și că decizia de concediere este injustă.

Avocatul a subliniat că Mariana Pitrop a acționat conform protocoalelor medicale în vigoare și a avut grijă de pacientă în limitele competențelor sale profesionale.

Urmează ca Tribunalul din Botoșani să stabilească data primului termen de judecată în acest caz. Între timp, cazul tragic al morții Alexandrei Ivanov continuă să atragă atenția asupra problemelor din sistemul medical, iar opinia publică urmărește cu îngrijorare evoluția acestui proces și a eventualelor implicații pentru siguranța pacienților în spitalele din țară.

Publicitate