Doi câini de vânătoare au fost ridicați de polițiști după percheziții la locuința unor braconieri!

Trei tineri din judeţul Teleorman au fost reţinuţi pentru braconaj, fiind suspectaţi că au vânat ilegal un căprior, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Acţiunea a fost desfășurată în urma percheziţiilor domiciliare efectuate în baza unor mandate emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Publicitate

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din Serviciul de Investigaţii Criminale, au efectuat percheziţii joi la locuinţele a trei tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani.

Aceştia sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi transportul vânatului dobândit în condiţii ilegale.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate dovezi importante, printre care cadavrul eviscerat al unui căprior, trofeul acestuia și două proiectoare. De asemenea, au fost ridicați și doi câini din rasa ogar, folosiți, conform anchetatorilor, în activitățile ilegale de vânătoare.

Cei trei tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore și au fost prezentaţi vineri în faţa Judecătoriei Caracal. Instanța a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acţiunile poliţiştilor au beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul SAS Olt, asigurând astfel derularea eficientă a operaţiunii. Autoritățile accentuează gravitatea infracțiunilor de braconaj, subliniind consecințele negative asupra biodiversității și importanța combaterii acestui fenomen ilegal.

Publicitate